MAFC: Győztes visszatérés az első hazai bajnokin

A Gabányi László Sportcsarnok felújítása után először léphetett hazai parkettre a MAFC, amely 11 ponttal múlt felül a Baját a férfi kosárlabda NB I B-ben.

A 10. fordulóban léphetett először hazai parkettre a MAFC, amely győzelemmel tért vissza a Gabányi László Sportcsarnokba.

 

A Baja ellen már az első negyedben megalapozta sikerét Hencsey Tamás csapata, hiszen Richmond és Katona tripláira is építve tizennégy pontos előnyre tett szert (30-16). A második játékrészben nem igazán tudott közelebb lopózni a vendégcsapat, és bár a harmadik negyedben volt, hogy csak öttel ment a MAFC, az újbudaiak végül megint el tudtak húzni ellenfelüktől, a végén egy 6-0-s roham döntötte el a mérkőzést a hazai csapat javára.

 

A MAFC a 10. forduló után - de csak 8 mérkőzést lejátszva - az ötödik pozíciót foglalja el az NB I B Piros csoportjában, vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állva, mint a harmadik Budafok.  Folytatás december 4-én, a szigetszentmiklósi BKG-Príma ellen. 

 

MAFC - Bajai Bácska FKE 94-83 (30-16, 26-27, 13-17, 25-23)

 

A MAFC pontszerzői: Tóth P. 21, Richmond 17/6, Misek 15, Harazin 14, Katona 10/9, Lakits 9, Csapai 6/3, Bordács 2

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Igazi küzdelmes mérkőzés volt és helyenként kifejezetten tetszetős és látványos kosárlabdát tudtunk játszani. Ugyanakkor sajnos továbbra is benne vannak a hullámvölgyek -legfőképpen védekezésben - a játékunkban. Vannak periódusok, amikor nagyon jól védekezünk, majd utána jönnek a kihagyásaink, amikor nagyon könnyű gólokat engedünk az ellenfélnek és ezáltal a kiépített előnyünket elveszítjük. Örülök, hogy visszatérhettünk a hazai pályánkra, azt hiszem, hogy ez a srácoknak is nagyon fontos volt már. Csináljuk tovább a dolgunkat. Sokkal keményebben kell dolgoznunk továbbra is, mint azt edddig tettük, hogy még sikeresebbek legyünk. A Bajának sok sikert kívánok a folytatásra. (facebook.com/mafcbasket)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA