MAC: Hatalmas bravúr Kassán, a listavezetőt is megszorongatták

Pénteken nyolc gólt ütött Kassán a MAC-Újbuda, vasárnap pedig a Tipsport Liga éllovasa szenvedett meg a Majoross-csapattal a Tüskecsarnokban.

Hatalmas bravúrt hajtott végre Kassán azzal a MAC-Újbuda, hogy nyolc gólt ütve legyőzte (8-4) vendéglátóját a Tipsport Ligában, méghozzá három vesztes találkozót követően. 

 

A közel 4 ezer szurkoló előtt megrendezett, remek hangulatú összecsapáson elsősorban az emberelőnyök és a hazai védekezés hibáinak nagyszerű kihasználása vezetett az újbudai sikerhez, de sokat elmond arról, mennyire csapatként játszott a MAC, hogy mind a nyolc gólt más-más játékos szerezte, illetve összesen 14-en szereztek pontot pénteken. 

 

- Elég sok munkát tettünk ebbe a meccsbe is és most végre siker követte a befektetést, úgyhogy örülök annak, hogy kaptunk egy nagyon erős, jó visszajelzést arra, hogy jó dolgok fognak velünk történni, hogyha ezen az úton haladunk tovább. Azt hiszem, hogy jó néhány meccsen alakultak úgy a dolgok, hogy többet érdemeltünk volna, mint ami a végén jutott, akár az utolsó, Zsolna elleni hazai mérkőzésen, akár - csak, hogy aktualitásnál maradjunk - a Kassa elleni hazai mérkőzésen, úgyhogy örülök, hogy pattantak végre úgy is korongok, hogy ez nekünk legyen jó. Örülök annak is, hogy az emberelőnyös játékunk ennyire hatékony tudott lenni. Boldogok vagyunk az eredmény miatt, úgy gondolom ez egy újabb mérföldkő a klubunk életében, egy történelmi siker. Bízom abban, hogy ez lendületet ad nekünk vasárnapra is, a szünet előtti utolsó mérkőzésre - mondta a mérkőzést követően Majoross Gergely vezetőedző.

HC Kosice – MAC-Újbuda 4-8 (1-3, 3-3, 0-2)

 

Kosice: Habal (M. Nagy) – Pretnar, Koch – Cízek, Pulli – McDowell, M. Dudás 1 – Hudák, Sedivy (1) – L. Nagy (1), Brophey (1), Zitny – Kafka, Klíma, Hascák 2 – Soltés (1), Galambos 1, Hrcina (1) – Petrás, Suja, Jokel

 

MAC: Rajna – Pozsgai (2), Bugár 1 – Burt, Fejes – Vokla (1), Dudás J. 1 – Szigeti, Odnoga – B. Orban 1 (2), Langkow 1 (1), Bodó 1 (2) – Dansereau, Brown 1 (1), Klempa (1) – Terbócs 1 (1), Nagy K. (1), Kreisz (1) – Szabad (1), Majoross B., Odnoga 1.

 

A Majoross által említett vasárnapi, zólyomiak elleni mérkőzés is jól alakult sokáig az újbudaiak számára, ám a vége sajnos szomorú lett: a MAC Újbuda hosszabbítás után kapott ki 3-2-re az éllovas Zvolentől a Tüskecsarnokban. 

 

A zólyomi együttes az első harmadban kétgólos előnyre tett szert, a házigazdák azonban a második játékrész hajrájában szűk három perc alatt egyenlítettek. Az összecsapás végül a gólnélküli harmadik harmadot követően, a ráadás negyedik percében dőlt el. A MAC így is sorozatban a harmadik mérkőzésén szerzett pontot. 

 

- Roppant nyögvenyelős meccs volt az elejétől a végéig. Az első két gólnál nagyot hibáztunk, és ezen kívül is voltak hibáink, ugyanakkor ki kell emelnem, hogy rengeteget dolgoztunk. A Zólyom rendkívül kreatív csapat, nagyon nehéz játszani egy ilyen együttes ellen, amelynek három sora is bármikor képes improvizatív megvillanásra. Néha a szerencse is mellénk állt, de megdolgoztunk érte, és azért, hogy pontot szerezzünk, ilyen rövid paddal is. Jól fog jönni a válogatott miatti szünet... - értékelt Majoross vasárnap. (Nemzeti Sport)

 

MAC-Újbuda – HKM Zvolen 2-3 (0-2, 2-0, 0-0, 0-1) – hosszabítás után

 

MAC: Bálizs - Pozsgai, Bugár – Burt (1), Fejes – Vokla, J. Dudas 1 – Szigeti 1 Bodó, Langkow, B. Orban – Dansereau (1), Brown (1), Klempa – Szabad, Majoross B., Odnoga

 

Zvolen: Skapski - Vandane 1, Ulrych (1) – Zelenák, D. Ruzicka (1) – Drgon, Pöyhönen Spirko (1), M. Halama 1, Vandas (1) – Sisovsky (2), Petrás, Lusnák – Zuzin, Kytnár, M. Chovan 1 – Andrisík, P. Halama, Marcinek

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA