Kosárlabda: Nagyon kevésen múlt a MAFC bravúrja a listavezető ellen

Sokáig vezetett, de végül egy jó színvonalú és feszült, illetve szoros végjátékot hozó mérkőzésen kikapott a MAFC férfi kosárlabdacsapata az NKA Pécs elleni másodosztályú rangadón.

Igazi rangadót rendeztek a Gabányi László Sportcsarnokban, a férfi kosárlabda NB I B piros csoportjában, az alapszakasz 21. fordulójában. A hét bajnoki óta veretlen MAFC az éllovas NKA Pécset fogadta, méghozzá szépszámú közönség előtt.

  

A MAFC-ot pörgette fel jobban a remek hangulat, 9-0-ra, majd 20-6-ra is vezettek az újbudaiak, végül az első negyed 25-15-ös hazai előnnyel ért véget. A folytatásban viszont sokkal szervezettebben és hatékonyabban védekezett a vendégegyüttes, de a második negyed második felében megint jól kosarazó MAFC nyolc pontot megtartott a nagyszünetre is fórjából (44-36).

 

A 28. percre azonban fordult a kocka, ekkor vezetett először a Pécs, amely úgy tűnt, szép lassan maga alá gyűri a házigazdát. 13 pontos baranyai előnynél már talán a legvérmesebb MAFC-drukkerek sem gondolták, hogy lehet visszaút kedvenceiknek.

 

De majdnem volt! A fantasztikusan szurkoló MAFC-tábor által űzött-hajtott hazai játékosok mindent egy lapra feltéve rohamoztak és folyamatosan csökkentették hátrányukat. Másfél perccel a vége előtt már csak öt ponttal ment a Pécs, 29 másodperccel a végső dudaszó előtt pedig már csak kettővel (77-79), hogy aztán egy vendéghibát kihasználva, 14 másodperccel a vége előtt Tóth ki is egyenlített. Kazy duplája viszont már a vendége sikerét jelentette, a MAFC drámai csatában és emelt fővel kapott ki a bajnokesélyestől.

 

A MAFC 16-5-ös mérleggel a 4. helyre csúszott vissza a tabellán, de továbbra is reális esélye van a 2. pozíció és kiemelés megszerzésére a rájátszás kezdete előtt.

 

Férfi kosárlabda NB I B, Piros-csoport, 21. forduló:

 

MAFC – NKA Pécs 81-83 (25-15, 19-21, 13-24, 24-23)

 

MAFC: Tóth 9, Pintér 5/3, Buzás 12/6, Bordács 13/3, Pápai 5. Cs: Polgárdy 21/6, Komma 6, Misek 4, Biber 2

 

Lakits András (MAFC): - Gratulálok az NKA Pécsnek a győzelemhez. A csapatomnak is maximális gratuláció jár. Nagyon jól kezdtük el a meccset, elbírtunk minden körülményt. Azt gondolom, hogy egy ilyen mérkőzésen komolyabb tiszteletet érdemel a csapatom, mint ami jár neki időnként. Az ellenfelek már megadják. Remélem, idővel másoktól is megkapjuk majd. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert nagyon mélyről állt fel a végén és volt esélyünk arra, hogy nyerjünk. Sajnos ez most így alakult. Dolgozunk tovább. Még egy emberünk hiányzik a keretből, akit szeretnénk beépíteni. Továbbra is az a célunk, hogy visszakerüljünk a második helyre az alapszakasz végén és remélhetőleg találkozunk még az ellenfelünkkel idén és vissza tudunk vágni nekik. (mafcbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA