Kosárlabda: Nagy győzelemmel kezdte a MAFC az elődöntőt

Ott folytatta a MAFC a Cegléd elleni első elődöntőn, ahol a Nyíregyháza ellen abbahagyta: az újbudai férfi kosárlabda-csapat magabiztos győzelemmel kezdett a legjobb négy között, az NB I B Piros csoportjában.

Három nappal a Nyíregyháza elleni negyeddöntő harmadik összecsapását követően újabb nagy és fontos győzelmet aratott hazai pályán a Lakits András vezette Újbuda MAFC.

  

A Gabányi László Sportcsarnokban ugyan a vendég Cegléd megnyerte az első negyedet (21-28), de utána rákapcsolt a MAFC, a második negyedben elkapták a fonalat a piros-feketék, akik előbb egy 14-2-es, majd egy 11-0-s futással, a amerikai dobóhátvéd, Archibald vezetésével 52-39-es előnyre tettek szert a nagyszünetre.

  

A fordulás után magabiztosan őrizték fórjukat az újbudaiak, sőt, a végére közel 20 pontos lett a MAFC győzelme. Folytatás szerdán, 17 órától, már a Cegléd otthonában, ahol akár a döntőbe jutás is eldőlhet. 

  

NB I. B, Piros-csoport, elődöntő, 1. mérkőzés:

  

Újbuda MAFC – Ceglédi KE 98-76 (21-28, 31-11, 21-15, 25-22)

  

MAFC: Polgárdy 7, Pintér 6/3, Archibald 26/6, Bordács 13, Pápai 2

  

Cserék: Komma 14/6, Katona 11/9, Misek 8, Buzás 6, Herló 3/3, Biber 2

  

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Úgy érzem, hogy az első negyed második felét leszámítva az történt a meccsen, amit mi szerettünk volna, nagyon örülök, hogy szinte végig irányítani tudtuk a mérkőzést. Az állás 1-0, a mai magabiztos győzelmünk pont annyit ér, mintha egy ponttal tudtunk volna nyerni. Becsületesen fel kell készülnünk, azért utazunk Ceglédre, hogy lezárjuk a párharcot, de ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA