Kosárlabda: Az Újbuda MAFC az otthon eddig veretlen Vasas legyőzésével állt a tabella élére

Nagyszerű hangulatú és szépszámú közönség előtt megrendezett rangadón verte a MAFC a Vasast a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában, a Sport11-ben, így átvette a vezetést a tabellán.

Közel telt ház előtt vívott egymással színvonalas és izgalmas csatát a Vasas és az Újbuda MAFC a Sport11 csarnokában. Az újbudai gárda közel hét éve nem nyert a Kamaraerdőn, ezúttal viszont Lakits András együttese szinte végig vezetve és a végjátékot is jobban bírva győzte le fővárosi riválisát.

 

Az első negyed végén egy ponttal vezetett a MAFC, és előnyét meg is tudta triplázni a nagyszünetig. A triplákat szóró Polgárdy és Buzás, valamint a 16(!) lepattanóval záró Bordács vezetésével a vendégcsapat végül valamennyi negyedet meg is nyerte, 77-63-as sikerével és zsinórban 13. győzelmével pedig átvette a vezetést az NB I B Piros csoportjában. Nem mellesleg elvette a Vasas eddigi otthoni veretlenségét is.

 

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, nagyon jól játszottak ma és mindent megtettek a győzelemért. Óriási küzdés volt mindkét csapat részéről a pályán. Örülök, hogy fel tudtuk venni a kesztyűt és szívünket, lelkünket kitettük a pályára. Úgy érzem, a győzelmünk is megérdemelt. Nagyon nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert a 13 győzelem zsinórban azt jelenti, hogy a mezőnyt meg tudtuk verni hiba nélkül egy huzamban és el tudtuk venni az egyik legjobb csapatnak a hazai veretlenségét, így vissza tudtunk vágni a hazai vereségért. Első helyen vagyunk, nagyon boldog vagyok, de még nagyon sok van hátra a szezonból. Ezt a mentalitást és munkát szeretnénk továbbvinni. Köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus biztatást és azt, hogy telt házat varázsoltak ide nekünk idegenben is. Fontos, nagyon fontos győzelem, de csak egy győzelem, megyünk tovább. A Vasasnak sok sikert kívánok a szezon további részében. (mafcbasket.hu)

 

Férfi kosárlabda NB I B, Piros-csoport, alapszakasz, 18. forduló:

 

Vasas Akadémia – Újbuda MAFC 63-77 (18-19, 16-18, 17-21, 12-19)

  

MAFC: Polgárdy 20/12, Pintér 7/3, Buzás 16/6, Bordács 7, Pápai 7

Cserék: Katona 11/9, Biber 9, Kovács -, Komma -.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA