Könnyedén került előnybe a MAC

A MAC Budapest már az első harmad után négy góllal vezetett, és végül 5-1-re győzött a vendég Ferencváros ellen a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, így 1-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
MAC Budapest-Ferencvárosi TC 5-1 (4-0, 0-0, 1-1)
Tüskecsarnok, 780 néző. V: Kincses, Németh M., Muzsik, Berger

 

MAC: Bálizs (Arany) – POZSGAI 2 (1), MACAULAY 1 (1) – Dudás, Cunningham – Garát, Kovács B. 1 – Vokla – Dansereau (1), Mansson (1), KLEMPA (1) – Bodó, Brown (1), B. Orban – SOMOGYI 1, Terbócs, Keresztury (1) – Majoross B., Tóth Richárd, Tóth Gergely. Edző: Majoross Gergely

 

FTC: Sevela – Hietamäki, Tuominen – Jaborník, Jászai – Lakatos, Owen – Lengyel, Tóth Renátó – Rafaj, Dubek, TENDLER – Könczei (1), Németh A. (1), SHUPE 1 – Bödök, Roczanov, Farkas L. – Fliszár, Kovács V., Virág T. Edző: Greg Lindqvist

 

Kiállítások: 9, ill. 19 perc

 

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a MAC javára

 

A MAC Budapest jól kezdte az FTC elleni meccset: a 2. perc végén Scott Macaulay révén megszerezte a vezetést. Három perccel később emberelőnybe került a Fradi, de nem használta ki Somogyi Balázs büntetését. A 10. percben megszületett a 2. MAC-gól, Pozsgai Tamás talált be Sevelának, sőt 4 perccel később Somogyi kihasználta a kék-fehérek első 5 a 4 elleni lehetőségét. A mérkőzés már gyakorlatilag az első játékrész után eldőlt, ugyanis a 18. percben Kovács Bronson belőtte a 4. hazai találatot. A második harmadra kapust cserélt Majoross Gergely, Bálizs Bence helyére Arany Gergely érkezett. A 35. percben Fliszár Zalán és Wesley Cunningham összemérte az erejét, öt-öt percet kaptak. A harmadik játékrész elején Preston Shupe emberelőnyben szépített, de 2 perc múlva Pozsgai visszaállította a négygólos különbséget.

 

A MAC 5-1-re nyert, pénteken újra összecsap a két együttes a Tüskecsarnokban.

 

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Nagy átütőerővel kezdtünk, viszonylag hamar eldöntöttük a meccset, nem lehetett kérdés, melyik csapat nyer. Vannak részletek, amiken dolgoznunk kell, ám a lényeg, hogy az első mérkőzést megnyertük. Bálizs Bencét kényszerű okokból cseréltük le, de nem sérülés miatt, inkább csak elővigyázatosságból.

 
Greg Lindqvist: – Az első harmadban olyan gólokat kaptunk, amilyeneket mindenképp el akartunk kerülni: rossz cserék, a kapu előtti beleérős gólok – egyetlen rossz harmad és el is ment a meccs. Ezt követően már hiába küzdöttünk jól, és hoztuk le a maradék negyven percet egy eggyel, ami dicséretes.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA