Kikapott a MAC

Az Újpest nagy küzdelemben 3-2-re nyert a második helyen álló, vendég MAC Budapest ellen a jégkorong Erste Liga alapszakaszának pénteki játéknapján.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
ÚJPEST–MAC BUDAPEST 3–2 (0–0, 2–1, 1–1)
Megyeri út, 585 néző. V: Nagy A., Kókai, Berkesi, Soltész
 
UTE: SILA – Pokorny, Huba (1) – Kiss D., Kiss R. (1) – VARGA A., Dósa – Becze, Pichler; Schmál, Pápa, Turbucz – BENK (1), Cseter (1), Caládi 1 – ROPRET 2, Sikorcin, Frolík – Szalma, Nemes, Sági.

Edző: Szilassy Zoltán
 
MAC: Bálizs – Pozsgai, Dudás – Garát 1, Cunningham – MacAulay (1), Kovács B. Z. – Bodó, Vokla; Klempa (1), BROWN (1), DANSEREAU (1) – Terbócs, NAGY K., Keresztury – Somogyi 1, B. Orbán, Majoross B. – Tóth Richárd, Molnár D., Tóth Gergely.

Edző: Majoross Gergely
 
Kiállítások: 16 perc + 10 perc fegyelmi (Pápa, Kiss R., Becze), ill. 12 perc + 10 perc fegyelmi (Keresztury) + végleges fegyelmi (Kovács B. Z.)
 
A csapatok jó tempóban kezdték a találkozót, egyenlő erők küzdelme folyt, felváltva vezettek támadásokat, de gól csak a második harmad elején született. Garát Péter találatával a MAC szerezte meg a vezetést, de a szoros küzdelemben nem kellett sokat várni az egyenlítésre sem. Erik Caládi emberelőnyből kisvártatva egalizált, majd Anze Ropret duplájával megugrott a hazai csapat. A hajrában Somogyi Balázs fórból szépített, de egyenlíteniük már nem sikerült a vendégeknek. Az UTE 3-2-re győzött, feljött a tabella 3. helyére és 4 pontra megközelítette a MAC-ot.
 
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – Nagyon jó meccs volt. A védekezésünk különösen jól működött, még azt is megengedhettük magunknak, hogy számos helyzetet kihagyjunk. Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.
 
Majoross Gergely: – Tetszett, hogy sok helyzetet tudtunk kialakítani, amiből azonban sajnos keveset értékesítettünk. Továbbra is túl sok olyan hibát követünk el, amely után már csak a kapusunkban bízhatunk. Ezen feltétlenül javítanunk kell.
 
forrás: jegkorongblog.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA