Kikapott a MAC

Kóger István csapata megcselekedte, amire minden Fehérvár-szurkoló vágyott: a MOL ligás csapatával győzte le a MAC-ot. Kapuslehozatal alatt egyenlítettek, büntetőkkel nyertek a Tüskecsarnokban a lelkes Fehérvári Titánok.

JÉGKORONG MOL LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK

MAC BUDAPEST (2.)–FEHÉRVÁRI TITÁNOK (8.) 2–3 (1–1, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövéssel

Tüskecsarnok, 1100 néző. V: Babic, Fazekas (szerbiai), Pálkövi, Kókai

 
MAC: Bálizs – Kovács B. (1), Olson – Pozsgai 1, Mestyán – Vokla, Ruikka – Jászai, Schmál – Nikiforov, Booras, Jubinville – Nagy G. (1), Terbócs, Nagy K. 1 – Kovács Cs., Könczei, Somogyi – Keresztury, Roczanov, Tóth R. Edző: Majoross Gergely

 
FEHÉRVÁR: Scola – Szabó B., Krogh – Imre, Láday – Szabó D., Szaller – Korbuly, Kiss P. 1 – Sárpátki (1), Reisz 2, Kocsis (1) – Hamvai, Shupe, Mazzag – Balogh B., Pillók, Szita – Sofron Á., Varga B., Szász. Edző: Kóger István

 
Kiállítások: 14, ill. 18 perc
Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a MAC javára.

 
A harmadik mérkőzésen fordult elő először, hogy a MAC kezdte jobban a találkozót és ezt tartani is tudta perceken át. A Fehérvár beszorult kapuja elé, ám Scola kapus vezetésével átvészelte a nehéz időszakot. A vezetést mégis a Fehérvár szerezte meg. A végig kimagaslóan játszó Reisz Áron volt nagyon harcos, átjátszotta magát két emberen még a saját védőharmadában, megindult, 2-1-es kontrát vezetett, amit a másik oldalra koncentráló bekk miatt egyedül fejezett be, eredményesen és szépen. 0-1 a 7. percben. Innentől kiegyenlítettebbé vált a játék képe, és kezdetben a Volánnak voltak nagyobb lehetőségei. Bizony megint kellett a a MAC-nak a Bálizs jelentette hátsó támaszték. Aztán fordult a kocka, a hazaiak veszélyeztettek többet. Sokat lőttek távolról, általában pontatlanul. Egy ilyen kísérletből lett az egyenlítés is. Kovács Bronson palánkról visszapattanó korongját Pozsgai paskolta a kapuba a 14. percben, 1-1. Számtalan nagy lehetőség adódott az utolsó percekben Scola kapujánál, de a fehérvári kapus mindannyiszor bravúrosan mentett. Emlékezetes négyes sorozatot produkált tíz másodpercen belül, mindegyik kísérlet hárítása önmagában is parádés volt.

 
A második harmadban kifejezetten unalmas meccset láttunk. A MAC ritkán pörgette fel a ritmust, pedig ilyenkor a vendégeknek azonnal komoly gondjaik voltak, beszorultak, kapkodtak, vészhelyzeteket próbáltak megoldani. A Volánnak jobbára a kontrák maradtak, Reisz szaladt el ismét, de ezúttal Bálizs megnyerte a párharcukat. A másik oldalon sokan kerültek nagy helyzetbe, de egyaránt elhibázták a befejezést. A Fehérvár dicséretesen tartotta magát, a MAC pedig jobbára takaréklángon hokizott.

 
Nagyon gyenge előnyre jött ki a MAC a szünet után. De a Nagy, Nagy, Terbócs sor egyperces munkája meghozta a vezetést. Harmadik nekifutásra nagyon formás gólt lőttek. Nagy Gergő tette keményen középre a korongot, Nagy Krisztián robbant be rá, és két méterről Scola fölött a léc alá bombázott. 2-1 a 43. percben. A Volánban nem volt elég erő a folytatásban ahhoz, hogy nyomást gyakoroljon a hazai csapatra, a MAC pedig továbbra is érthetetlen játékot mutatott. Nem volt elég rámenős Majoross Gergely csapata, nem lehetett azt érezni, hogy szét akarja szedni ellenfelét. Helyzetig elég könnyedén jutottak el Jubinville-ék, de továbbra sem tudták Scolát átjátszani. Érthetetlen nyugodtan tették dolgukat, pedig csak egygólos volt az előnyük. A Titánok játékosai közül többen is harcosként küzdöttek, Reisz Áront kell kiemelni, aki sem magát, sem ellenfeleit nem kímélte, de nagyon szimpatikusan kapart. Ezúttal Kiss Patrik és Láday Tamás volt társa ebben elsősorban, de Imre Patrik és Sárpátki Tamás is átlag felettit alakított. Ha a játék képe alapján nem is feltétlenül, de a hozzáállás és a valós tudáshoz képest a jégen mutatott teljesítmény miatt megérdemelten egyenlített az 59. percben a fiatal Volán. Kiss Patrik vágta a hosszú felsőbe Sárpátki kapu mögül visszatett korongját. 2-2.

 
Scola igézte meg Olsont a 62. percben, majd Voklát és Somogyit a 64.-ben. Kocsis is lezárhatta volna a meccset a másik oldalon, nem sokkal később. A tíz perc ráadás végére mindkét csapat elfogyasztotta energiatartalékját. Nagyon jó tempó és komoly küzdelem jellemezte a 4 a 4 játékos elleni ráadást, ha ilyen lett volna a korábbi hatvan perc, parádés meccset láttunk volna.

 
Nagy Gergő kezdte a sorozatot, Scola védett. Reisz volt az első fehérvári, szépen találta meg Bálizs kötényét. Booras sem tudta átrázni Scolát. Kiss Patrik zárhatta volna le a meccset, nem tette, Bálizs fogott. Jubinville-nek kellett életben tartani a MAC-os reményeket, de a mérkőzés egyik fehérvári hőse, Scola ezt is megoldotta magabiztosan. Kóger István csapata óriási győzelmet aratott a MAC otthonában, a legutóbbi mérkőzés után, a mostanival együtt már mindenképpen járt ez a siker. A győztes gólt a mai mérkőzés másik főszereplője, Reisz Áron szerezte.

 

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Fordítva alakult, mint a legutóbbi meccs, amelyen nem feltétlenül mi érdemeltünk győzelmet. Ezúttal végig uraltuk a mérkőzést, helyzetet helyzetre halmoztunk, ám nem tudtunk elég gólt lőni, és végül egyéni hibából egyenlített a Fehérvár. Utána kihagytunk még vagy három százszázalékos helyzetet, a szétlövés pedig már lutri. Tragédia nincs, a találkozó előtt is két győzelemre álltunk az elődöntőtől, most is.

 

Kóger István: – Nagyon nehéz volt... Főleg a második harmad hajrájában nagy esélye volt a MAC-nak, hogy eldöntse a meccset, de sikerült kihúznunk a végéig. Biztos voltam abban, hogy a csapat mindent megtesz majd, és a döntetlen után a sors igazságtalansága lett volna, ha nem mi nyerünk a szétlövésben.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA