Kétarcú meccsen jött a MAFC első veresége

Elveszített hibátlan mérlegét és a Veszprém elleni bajnokit (80-85) is a MAFC férfi kosárlabda-csapata az NB I B-ben.

Hiába a nyáron igazolt amerikai Washington olykor látványos és ponterős játéka (igaz, a triplái most neki sem ültek), a MAFC a Veszprém elleni hazai bajnokin nem tudta megőrizni 100 százalékos mérlegét az NB I B Piros csoportjában.

 

Szombaton csak a meccs nagyjából felében tudott érvényesülni az újbudaiak akarata a pályán, a második és az utolsó negyed gyengébb és összeszedetlenebb teljesítménye a győzelembe került. A triplapárbajban is jobb volt a Veszprém - 30%-osan dobták a hárompontosokat a vendégek, a MAC viszont csak minden ötödik kísérletét tudta a kosárba juttatni a vonalon kívülről -, ami ugyancsak sordöntőnek bizonyult. Hát még a büntető-statiszika: a MAFC 15(!) dobást is elrontott. 

 

Washington produkciója mellett Garamvölgyi "majdnem" dupla duplája (12 pont, 9 lepattanó) volt még kiemelhető. 80-85 lett a szombati csata végeredménye. 

 

MAFC - PE Veszprém 80-85 (23-14, 15-26, 26-19, 16-26)

 

A MAFC legjobb dobói: Washington 23/3, Lakosa 13/3, Garamvölgyi 12, Katona 10/6

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Először is szeretnék gratulálni az ellenfélnek, ahhoz hogy megnyerte a mérkőzést. Azt gondolom, hogy ez egy igazi férfias küzdelem volt. Sajnos nagyon ellentétes negyedeket produkáltunk. Az első és a harmadik volt, amit jól, kevés hibával, kellő energiával tudtunk lejátszani, a második és a legnagyobb probléma, hogy az utolsó volt az, amiben rengeteg hibát követtünk el, különösen védekezésben. Az majdhogy nem elfogadhatatlan, hogy tizenöt büntetőt hibázunk el. A büntető az az, ami igazából ajándék. Illetve az összdobásunk is nagyon gyenge volt, mind a kétpontos,mind a hárompontos. Egy Madár Andrással volt több ma a Veszprém, és a végén, bár megbeszéltük, hogy ő az az ember, aki ilyen szituációban meccset tud eldönteni és akár kilenc méterről is nemcsak rádobja, hanem be is tudja dobni, ennek ellenére sajnos a csapatomben senki nem volt aki ezt kellőképpen tudta volna védeni. Megyünk tovább és mégegyszer gratulálok a Veszprémnek. (hunbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA