Jobb volt az Eger az OSC-nél

Az elmúlt szezon másodikja, az Eger a legutóbb harmadik OSC otthonában győzött három góllal a férfi vízilabda ob I középszakaszában, a szombati játéknap felsőházi rangadóján.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
KÖZÉPSZAKASZ
FELSŐHÁZ, 2. FORDULÓ
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–ZF-EGER 6–9 (2–2, 1–2, 2–2, 1–3)
Nyéki uszoda, 500 néző. V: Székely Balázs, Mucskai

 
OSC: Barabás – BÁTORI 2, Gór-Nagy, Nagy Á., Seman, Zalánki 1, Drasko Brguljan 1. Csere: Bundschuh, NIKICS 1, Kovács Gábor, Salamon F. 1, Hegedüs G., Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs

 
EGER: B. MITROVICS – Kovács Gergő 1, Erdélyi 1, Hosnyánszky 1, HÁRAI 2, Lőrincz, Decker Á. Csere: Csucskovics 1, Milos Csuk 1, Bedő, VAPENSZKI 2, Angyal. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 12/4
Gól – kettős emberelőnyből: 2/0, ill. 1/0
Kipontozódott: Bundschuh (28. p.), Decker Á. (29. p.)
Kiállítva (cserével végleg): Gór-Nagy (28. p.), Hárai (28. p.)

 

Az OSC-Eger összecsapás valóban kőkemény harcot hozott. Bátori Bence emberelőnyös góljával hamar vezetést szerzett az Újbuda, aztán Drasko Brguljan akcióból újfent a házigazdát juttatta előnyhöz, az Eger azonban nem akart leszakadni. Hárai Balázs mostanság egyre jobb formát mutat, ami azt is eredményezte, hogy a center második emberfórból szerzett góljával – mint egy robot, úgy fordította irányba a csuklóját, miközben félig háttal állt a kapunak – már a vendégek vezettek, és a nagyszünetben is így cseréltek térfelet a csapatok.

 

Borisz Vapenszki nagy góljával először lett kettő a különbség, majd jött Milos Csuk bombája, amely kis híján lebontotta a kaput, 8–5-re vezetett az Eger majd' öt perccel a lefújás előtt. Az OSC ugyan egy támadással később feljött mínusz kettőre, innen viszont képtelen volt közelebb kerülni, és amikor Uros Csucskovics emberelőnyből újabb egri gólt szerzett, tényleg eldőlt a találkozó.

 

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Az emberelőnyös helyzetek kihasználása volt a mérkőzés kulcsa. A védekezésünk többé-kevésbé rendben volt, de kettős fórokat hagytunk ki, ami egy ilyen szintű mérkőzésen megengedhetetlen, ha győzelmi esélyekkel akarunk számolni.

 
Dabrowski Norbert: – A harmadik negyedtől érezhető volt, hogy irányítjuk a mérkőzést. Addig is jól védekeztünk, de utána szinte teljesen bezártunk, innentől a végéig rengeteg blokkunk volt, még inkább feljavult a védekezés, támadásban pedig türelmesebbek tudtunk lenni.

 

forrás: vizipolo.hu, MTI, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA