Jó mérkőzésnek indult

A harmadik negyed döntött a MAFC ellen a szombati férfi kosárlabda NB I-ben.


FÉRFI KOSÁRLABDA NB I
11. FORDULÓ, szombati mérkőzések
ATOMERŐMŰ SE–MAFC 74–65 (20–17, 14–18, 21–11, 19–19)
Paks, 600 néző. V: Papp P., Praksch, Balog Gy.

 

PAKS: HINDS 17, ALLEN 13/6, Barnies, EILINGSFELD 18, Guinn 5/3. Csere: Ogunyemi 8, Pajor, RUJÁK 8 , Medve 5/3 Garamvölgyi, Gulyás. Edző: Teo Cizmic

 

MAFC: FODOR 13/3, Misek 11/3, Cvetkovics 4, DAVIS 13/3, Hot 11/3. Csere: Debreceni 2, Neighbour 11/3, Szanyi. Edző: Jovica Arsic

 

Az eredmény alakulása. 5. perc: 10–10. 10. p.: 20–17. 15. p.: 27–28. 20. p.: 34–35. 25. p.: 43–41. 30. p.: 55–46. 35. p.: 64–53

 

Eilingsfeld János két jó büntetőjével szerezte meg a vezetést csapatának, majd a következő támadásban meg is duplázta azt. A MAFC nem illetődött meg, két gyors kosárral pillanatok alatt megfordította az állást. Nem sokáig „tököltek” a csapatok, hamar elsültek a kezek, jó mérkőzésre volt kilátás. A támadókosárlabda hívei örömmel konstatálhattak, hogy záporoztak a találatok, azonban akik a védekezésre fogékonyabbak – mint például Teo Cizmic –, szinte a hajukat tépték a hibák láttán. Nem is habozott a horvát mester, azonnal időt kért. A hazaiak védekezése ezt követőn hellyel-közzel összerázódott, és szép lassan visszavették a vezetést is. Ezzel együtt is akadtak problémáik, főleg az ellenfél magasaival, de a negyed végén Ogunyemi bravúros középtávolija három pontos paksi vezetést eredményezett.

 

A második negyedet egy 11-0-s rohammal kezdte a vendégcsapat. Egyszerűen magasabb fokozatban játszottak a fővárosiak, a tolnaiak rendes dobóhelyzetig se nagyon tudtak eljutni. Nem is tudtak mást tenni, mint időt kérni. Ezt követően magukhoz tértek Hindsék, és zsinórban hét pontot szerezve feljöttek egyre. Sőt, egy újabb jó védekezést követően Allen hármasával már náluk volt az előny! 11-0-ra 10-0, nem éppen szokványos forgatókönyv, meg kell hagyni... A fővárosi időkérés sem váratott sokáig magára, és ez meg is törte a Paks lendületét. A hátralévő időben még esett egy-két kosár mindkét oldalon, a nagyszünetben – ha minimális előnnyel is, de – a MAFC vezetett.

 

Lassú tempóban indult a második félidő, a negyedik percre fordulva, Eilingsfeld két sikeres büntetője már hét pontos piros-kék vezetést jelentett. Ekkor kezdett ocsúdni a vendégcsapat, ami olyan jól sikerült, hogy feljöttek egy pontra. Ilyen meccs volt ez, hullámokban támadtak a felek. Nem is okozott meglepetést, hogy a MAFC-felzárkózását egy 8-0-ás paksi sorozat követte, melyet – ki más? – Eilingsfeld indított. A válogatott erőcsatár ma is elképesztően játszott, huszonkét játékperc alatt már 15 pontnál és 12 pattanónál járt. A negyedet végül tíz ponttal nyerte az ASE.

 

A nagy nekibuzdulás mindkét fél részéről elmaradt a záró felvonás elején, a Paks továbbra is őrizte tíz pont körüli előnyét. A MAFC-ból a végére elfogyott a lendület, ha a vártnál talán kicsit nehezebben is, de behúzta a kupaszereplés szempontjából roppant fontos győzelmet a hazai csapat. A végére ugyan kicsit kiengedtek, a vendégek le is felezték a hátrányukat, de a lényegen ez sem változtatott.

 

MESTERMÉRLEG
Teo Cizmic: – Ezúttal kicsit rosszabbul dobtunk, mint szoktunk, de miután összerántottuk a védekezést, utána könnyebb volt. A gyenge dobások itthon még elmennek, idegenben viszont ez nem megengedhető. A srácok most tettek egy lépést a magyar kupadöntő felé.

 

Jovica Arsic: – Összességében elmondható hogy jól küzdöttünk, amíg tudtunk rotálni, és a csapat el nem fáradt.

 

forrás: nemzetisport.hu, bb1.hu, kosarsport.hu, mti.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA