Jégkorong: Négy gólt vágtak az újbudai lányok német ellenfelüknek

Hátrányból fordítva aratott 4-1-es győzelmet a Hokiklub Budapest női jégkorongcsapata az EWHL Szuperkupában, a német ESC Planegg ellen.

Az első játékrészben nagy hévvel estek egymásnak a csapatok, záporoztak a helyzetek mindkét kapunál. Az első ilyen lehetőséget a Planegg játékosa, Julia Zorn tudta gólra váltani a 6. percben. A válaszra viszont nem kellett sokat várni, Kaitlin Lowy találatával egyenlítettek a hazaiak a 12. percben. Sőt, még a vezetés megszerzése is belefért az első harmadba: a 20. percben Huszák Alexandra talált a kapuba.

 

A második harmad nagy csatát és kiegyenlített küzdelmet hozott. A 33. percben aztán Huszák Alexandra lépett ki Kiss-Simon Franciska passzából és másodszor is betalált.

 

A harmadik játékrészben gyorsan, már a 44. percben megszületett a mérkőzés utolsó találata: Szamosfalvi Petra Jókai-Szilágyi Kinga bejátszásából volt eredményes, kialakítva a 4-1-es KHM-sikert.

 

Mika Väärälä vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

 

- Nagyon örülünk az eredménynek. Megpróbáltunk a tőlünk telhető legegyszerűbben, de leghatékonyabban játszani. Az első harmad jó volt, csak egyet hibáztunk. A második játékrészben egy kicsit túlkomplikáltuk a dolgokat, ennek ellenére szerencsére jöttek a gólok. A harmadik harmadban az ellenfél támadóbb játékot mutatott, de szerencsére a stabil védelmünk miatt ebből nem lett problémánk - fogalmazott a finn szakember.

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA