Helytálltak a bajnok ellen

- Töltött káposztával és lencsével a hasunkban, bejgli-kómában ez nem is volt olyan rossz teljesítmény – nyilatkozta a meccs után Balogh Judit, a BEAC Újbuda edzője. Vendégoldalon a beteg Fegyverneky nem jött el, ott volt viszont az új igazolás Shenise Johnson, aki rögtön kezdőként került a parkettre. A BEAC keretéből ezúttal Boros Dorka maradt ki.

BEAC Újbuda – UNIQA Sopron 67-98 (17-26, 15-25, 13-21, 22-26)
BEAC: Pál 6, Pusztai 15/3, Süle 12/12, György 2, Barnai 9. Cs: Király 4, Lelik 7/3, László 2, Szabó 4, Suppán 6, Kocsis, Gocsman.

 
Sopron: Weninger 10, Turner 14/6, Johnson 22/6, Crevendakic 19/3, Határ 14. Cs.: Krnjics 4, Dubei 9/3, Czukor 6, Bakó.


Crevendakics 4 másodperc alatt szerezte meg a Sopron első kosarát, és bár két egyéni akcióból 5-2-re még vezetett a BEAC, utána kemény védekezésével meglépett a vendégcsapat. Balogh Bubu 0-13-as etap után kért időt, de nem sikerült megtörni a Sopron lendületét. Crevendakic 4 és fél perc alatt 10 pontott szerzett, ekkor 5-19 állt a táblán. A vendégek egyértelmű magassági fölényben játszottak, Barnai Judie-t a palánk alatt szinte eltüntették, a hazaiak külső dobásai pedig rendre célt tévesztettek. Egész pályás letámadásra váltottak, ezzel sikerült labdákat szerezniük, majd az 5 perces gólcsendet Király Lili lepattanó utáni duplája törte meg (7-19). Egyéni akciókból próbálta faragni a különbséget a BEAC, Lelik Réka adott nagy labdát a palánk alatt Szabó Flórának (15-23) és a végén egészen közel lopózhattak volna ellenfelükhöz (17-23), de Turner triplája a dudaszó pillanatában célba ért (17-26).

 

Johnson és Krnjics pontjaival gyorsan 20 pontra nőtt a különbség a második negyed elején (20-40), jött is Balogh Bubu időkérése. Forgatta a csapatot, szinte mindenki pályára került már a második negyed elejére. Johnson és Crevendakics vitte a hátán a Sopront, 16 illetve 18 pontot szereztek az első játékrészben. Egyértelmű volt, hogy jelentős sebességbeli különbség van a csapatok között, több leindításgólt is kaptott a BEAC ebben az etapban. Suppán Anna szállt be jól a meccsbe (6 perc, 6 pont), Pál Szandi pedig elképesztő labdákat osztott a társaknak. Süle Kriszta viszont 18 perc alatt 4 faultot be. A félidőt ezúttal is egy tripla zárta, Johnson révén, így 32-51 állt a táblán 20 perc után.

 

A harmadik negyed első négy percében csak triplák estek – Dubei és Turner mellett Mau talált be a 6,25-ön túlról (35-57). Judie lépett be ügyesen a palánk alá (37-57), utána viszont megint a Sopron percei következtek. Leindításokból csináltak 0-8-at, harminc pontos különbséghez közelítve jött is Balogh Bubu időkérése (37-65). Petra egyéni akciója törte meg a gólcsendet, zónavédekezésre váltottott a BEAC, amit sajnos Dubei és Czukor is többször átjátszottak. Néhány vitatható bírói ítélet borzolta a kedélyeket, a különbség pedig 30 pont közelében állandósult (45-72).

 
Petra lépett be szépen a palánk alá és szerezte 11. pontját a záró negyed elején – ezzel elsőként ő szerzett kétszámjegyű pontot a hazai csapat oldalán. Johnson és Határ szerzett könnyű kosarat, míg a BEAC-nál Flóra kapta meg negyedik faultját. Nagy rohanás volt a pályán, a hazaiak nehezen tudtak helyzetbe kerülni, a Sopron pedig még az utolsó negyedben is nagy tempót diktált. Mau két triplájával maradt a BEAC harminc pont közelében (60-91), és bár a Sopron nagyon szerette volna megszerezni a 100. pontot, Réka ügyesen tartott a labdát és még pontot is szerzett, így végül az ő kosarával és 67-98-cal zárult a mérkőzés.

 

Balogh Judit: - Töltött káposztával és lencsével a hasunkban, bejgli-kómában ez nem is volt olyan rossz teljesítmény.

 

Sterbenz László: Vízkereszt, vagy amit akartunk: megcsináltuk.

 

forrás: beac.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA