Hazai siker

Nem erőltette meg magát túlságosan a MAC, de így is fölényes győzelmet aratott a Fehérvár ellen a jégkorong Erste Liga alapszakaszának pénteki játéknapján.

MAC–FEHÉRVÁRI TITÁNOK 4–1 (1–0, 3–0, 0–1)
Tüskecsarnok, 400 néző. V: Mayer, Babic, Berkesi, Soltész

 
MAC: ARANY

Vokla, MacAulay – Kovács B., Garát 1 – Dudas 1, Pozsgai
Klempa (2), BROWN (1), Dansereau – Terbócs, Nagy K., Majoross B. – Bodó (1), B. ORBAN 1 (1), SOMOGYI 1 (1) – Tóth R., Molnár D., Tóth G.

Edző: Majoross Gergely

 

FEHÉRVÁR: Kornakker
Vehmanen, Imre – Láday, Szabó B. – Reiter, Takács B. – Antal
Mazzag, Hamvai, SZITA – Péter A., Antilla, Kiss P. (1) – KOCSIS F. 1, Prácser, Péter B. – Erdei, Vizi, Kiss Zs.
Edző: Kóger István

 
Kiállítások: 12, ill. 6 perc + 10 perc fegyelmi (Kocsis F.)

 

Nagyon lassan indult a mérkőzés. Bár a MAC jóval többet támadott, egyik csapatnak sem sikerült igazán felpörögni. Sok elpuskázott helyzetet követően tört csak meg a jég. Alig öt perc volt hátra az első harmadból, mikor Jesse Dudás kapta meg a korongot a kék vonalnál, meghúzott egy gyönyörű, higgadt cselt a becsúszó védő előtt, majd mértani pontossággal helyezte a korongot a kapuba (1-0).
 
Az öltözőből egy feltüzelt hazai együttes jött ki a folytatásra, amely néhány perc alatt el is döntötte a három pont sorsát. Garát Zsombor szemfüles és okos gólt lőtt, egy Fehérvár-védő sem tudta megtámadni a kapu előtti tengelyben. Nem sokkal később Somogyi Balázs emelte a kapuba a korongot. A 3-0 még jobban kedvét szegte az addig is takarékon égő vendégseregnek. Gyors mozgás nélküli hokijukkal annyit értek el, hogy ekkor már öt az öt elleni játéknál is kapujuk elé szorultak. A 30. percben Brance Orban szerezte meg a MAC 4. találatát.
 
A harmadik harmad kevesebb izgalmat hozott. Tartotta MAC az előnyt, és hiába próbáltak nem ráülni az eredményre, hosszú gólcsend következett. Mígnem két és fél perccel a vége előtt egy leindításból sikerült szépíteni a Fehérvárnak. Így 4-1 lett a végeredmény.

 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Nem kérdés, hogy jobb csapat vagyunk, mint az ellenfél. Nagyon bosszús vagyok azonban, mert mi nagyon messze voltunk ezen a mérkőzésen a saját utunktól, ahol mindig mindenkinek a legtöbbet kéne kihoznia magából.

 
Kóger István: – Az első és a második harmadban kétségtelenül nagyobb sebességgel játszott a MAC. Ettől függetlenül a második játékrész elején megzavart minket a tízperces büntetés és a két gyors kapott gól. Úgy gondolom, a négy egyes vereség vállalható a nagyon erős keretű MAC ellen.

forrás: jegkorongblog.hu, nemzetisport.hu, MAC Budapest facebook oldala

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA