Hatalmasat fordított a Ferencváros

A mérkőzés felénél még két góllal vezető MAC Budapestről senki sem gondolta, hogy alul maradhat a jégkorong Erste Liga október 22-i fordulójában.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
Ferencváros–MAC Budapest 4–3 (0–1, 3–2, 1–0)
 
A Ferencváros fogadta a legutóbbi két szezon ezüstérmesét, a tabella második helyén álló MAC Budapestet. Az első harmadban végig a vendégcsapat dominált. A második játékrészben azonban új lendületet vett a Ferencváros és többször is egyenlíteni tudott. A záró harmad elején pedig átvette a vezetést és hiába adott bele mindent a MAC, nem tudott már korrigálni és a zöldek gyűjtötték be a három pontot.
 
MESTERMÉRLEG
Szakács Ferenc, másodedző, Ferencváros: - Tudtuk a meccs előtt, hogy egy nagyon erős csapat ellen futunk ki a pályára. Ez látszott is, a MAC a megszokott keménységgel és nagyon jó csapatjátékkal rukkolt elő, dominálták is az első harmadot. Utána visszajöttünk a mérkőzésbe a második harmadban, ezután kaptunk egy buta gólt, majd a harmadiknál is egy visszapattanó korong volt, míg a második hullámban jövő embert nem fogtuk. Ezt követően nagyon nagyot küzdöttünk. Ehhez kellett egy jó kapus teljesítmény, Sevela nagyon nagyot védett. Egy nagyon erős csapatot győztünk le, úgy érzem csapatként dolgoztunk nagyon jól.

 
Majoross Gergely, vezetőedző, MAC Budapest: - Jól kezdtük a mérkőzést, és tudtuk uralni az első harmadot. Aztán kétgólos előnyre sikerült szert tennünk, sok helyzetet alakítottunk ki, nagyjából elégedettek voltunk a játék képével. De letértünk erről az útról és elkezdtünk sokkal kevesebbet korcsolyázni és sokkal több teret hagytunk az ellenfélnek, és egy-egy hibából könyörtelenül gólokat szereztek. Amikor mi meg az eredmény után futottunk, akkor gyártottuk a helyzeteket sorra, de elég ügyes kapusba futottunk bele, és nem sikerült gólt ütni. Nagyot küzdött a Ferencváros, és ezzel nem nagyon tudtunk mit kezdeni a végén.
 
forrás: jégkorongblog.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA