Három OSC-játékossal nyerte meg a vízilabda-válogatott a BENU Kupát

Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott harmadik, utolsó mérkőzését is megnyerte a margitszigeti Hajós Uszodában rendezett BENU Kupán, így tornagyőzelemmel hangolt a jövő hétvégén rajtoló, spliti kontinensviadalra. A júliusban kinevezett Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese pénteken a holland csapatot múlta felül 13-9-re.

A BENU Kupa utolsó napján a megérkező hidegfront és az azzal járó viharos időjárás miatt a Hajós Uszoda nyitott medencéje helyett már a fedett volt a helyszín.

 

A helyszínváltozás egy cseppet sem zavarta meg a hazai csapatot, amely kevesebb mint egy perc után már vezetett Manhercz büntetőjével. Az első két találkozón tapasztalt szellősebb védekezés sem változott, így a rivális 1-1-nél és 3-3-nál is egyenlített. Támadásban és főleg emberelőnyben viszont továbbra is ellenállhatatlan volt a magyar csapat, amely Vígvári duplájával kétgólos előnyre tett szert a negyed végére. 

 

A második nyolc percet holland gól vezette fel, az újabb egyenlítés pedig csak Vogel bravúrja miatt maradt el, ugyanis ötméterest védett ki. A túloldalon viszont a csapatkapitány Jansik nem hibázott ugyanilyen szituációban. Az egyre javuló védekezés eredményeként a magyarok aztán négygólosra hizlalták az előnyt Angyal pattintott bombájával és Német centergóljával.

 

Térfélcserét követően beragadt a csalódáskeltő vb-szereplés után alaposan megfiatalított hazai gárda, a magyar játékosok sorozatosan a kapufát találták el, miközben a hollandok háromszor is eredményesek voltak elsősorban a remeklő Te Riele és Janssen révén. Varga Zsolt időt is kért, amikor minimálisra olvadt az előny, azonban ez sem segített, csak Vogel újabb bravúrja akadályozta meg az egyenlítést. A magyar gólcsendet Zalánki törte meg, de a hollandok azonnal válaszoltak, ahogy a játékrész hajrájában Fekete találatára is. A negyedet Nagy parádés lövése – kipókhálózta a bal felső sarkot – zárta le.

 

Az utolsó felvonás nagyon fontos első gólját a Pro Reccóval idén Bajnokok Ligája-győztes Zalánki lőtte, aki nemcsak támadásban, hanem védekezésben is nagyszerű teljesítményt nyújtott, így egyértelműen a mezőny legjobbja volt ezen a találkozón. Három perccel a vége előtt Angyal pontos kapáslövése döntötte el végleg a meccset.

 

El kell fogadni, hogy ez egy nehéz mérkőzés volt, ami kifejezetten jó nekünk, mert az ilyen meccsekből lehet tanulni. A harmadik negyed hullámvölgyében Vogel védései segítettek a legtöbbet a csapatnak, hogy kimásszon a gödörből. Egyelőre nagyon hullámzó a játékunk, ami önmagában természetes a sportban, viszont fontos lenne, hogy az amplitúdó csökkenje

 

– értékelt a játékosként olimpiai bajnok Varga Zsolt.(MTI)

 

Férfi vízilabda BENU Kupa:

 

Magyarország-Hollandia 13-9 (5-3, 3-1, 3-5, 2-0)

 

A magyar gólszerzők: Zalánki 3, Vígvári, Jansik, Angyal 2-2, Manhercz, Német, Fekete, Nagy 1-1

 

A nap másik mérkőzésén: Franciaország-Japán 12-9 (3-2, 3-2, 4-3, 2-2)

 

A torna végeredménye:

 

1. Magyarország 9 pont, 2. Hollandia 3 (33-36), 3. Franciaország 3 (32-35), 4. Japán 3 (32-45)

 

A magyar válogatott kerete:

 

Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)

 

Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA