Győzött a MAC

A várakozásoknak megfelelően nehéz meccset játszott a MAC Galacon, ahol nem csak a csapat, de a duplázó Somogyi Balázs is magára talált.

DUNAREA GALATI (romániai)–MAC BUDAPEST 1–3 (1–0, 0–2, 0–1)
Galati, 1200 néző. V: Csomortáni, Csata, Rédai, André (mind romániai)

 

GALATI: Lakosil
Tamás, Devecka – Hilderbrand, Góga (1) – Pál Zs., A.-I. Munteanu
Lőrincz L., Szőcs, Donika – Rusnák 1, Popa, Bushbacher (1) – Gaspar, Pál Z., Irimia – Neagos
Edző: Marius Trandafir

 

MAC: Bálizs
Kovács B. (1), Vokla – Ruikka, Mestyán (1) – Escobedo, Pozsgai
Keresztury, Nagy K. 1, Terbócs (1) – Nagy G., Day Chief, Jubinville – Somogyi 2, Silló, Kovács Cs. (1) – Bödök, Roczanov, Tóth R. – Schmál
Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 14, ill. 12 perc

 

A hazaiak szereztek vezetést a 6. percben, és hiába lőtt háromszor annyit kapura a MAC, jó sokáig nem sikerült utat találnia a hálóba. A fordulatot a mérkőzés közepe hozta el, amikor két perc alatt kétszer is villant a magyar csapat, előbb Nagy Krisztián, majd Somogyi Balázs vette be Lakosil kapuját. Fél perccel a második szünet előtt kisebb csetepaté alakult ki Bálizs kapuja előtt, aminek eredményeként a portás, Kovács Csaba és Buschbacher összesen 6 darab kétperces kisbüntetést kapott. A záró harmadra lenyugodtak a felek, mindössze egy kiállítást adtak a játékvezetők. Ez – úgy tűnik – kedvezett a MAC-nak, amelyből az 55. percben Somogyi Balázs önmaga második, csapata harmadik találatát szerezve eldöntötte a mérkőzést. Három vereség után nyert ismét a MOL Liga-ezüstérmes.

 

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Fontos győzelmet arattunk, és mindannyian reméljük, hogy véget ért egy időszakunk, és új kezdődött. Nem könnyű játszani, ha hadilábon állunk a góllövéssel, meginog a játékosok saját magukba vetett hite, megkérdőjeleződik, tudnak-e jobban lőni az ellenfél játékosainál. Főleg igaz ez akkor, ha olyan ellenféllel játszunk, amelyik csak öli a jégkorongot. Az elmúlt meccsek arról szóltak, hogy mi a minőségi helyzeteinkből sem tudtunk betalálni, míg az ellenfél négy-öt lehetőségéből többször is. Most dicséretesen küzdöttünk, buszra szállunk, és ha igazak az útviszonyokról szerzett értesüléseink, akkor nagyjából hétórányi utazás után érkezünk meg Csíkszeredába, ahol vasárnap folytatjuk.


forrás: jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA