Győzelemmel búcsúzott az évtől a MAFC

A második félidőben nyújtott jó teljesítményével a MAFC Vasas-veréssel búcsúztatta a 2019-es évet. 

A Vasas az első és a második negyedet is megnyerte a Gabányi László Sportcsarnokban, de szoros volt a találkozó, a vendégek három pontos fórral mehettek a nagyszünetre.

 

A MAFC a mérkőzés második felére a játék szinte minden elemében fel tudott javulni, a Vasas egyedül a lepattanózásban nőtt az újbudaiak fölé, miközben a hazaiak támadásban és védekezésben is összekapták magukat. Különösen a kanadai Richmond volt elemében, aki szórta a pontokat, de lepattanózásban és asszisztokban is jeleskedni tudott, mellé pedig szépen felnőtt a Katona-Tóth Péter-Harazin trió. 

 

Ennek eredményeként a MAFC átvette a vezetést, majd szép lassan meg is lépett ellenfelétől, az utolsó percekben pedig már magabiztosan őrizte előnyét a Hencsey-csapat. A vége 79-66 lett, a hazaiak szép és fontos győzelemmel zárták az évet, ennek köszönhetően pedig a harmadik helyen karácsonyozhatnak. 

 

MAFC - Vasas-Akadémia 79-66 (15-16, 15-17, 22-18, 27-15)

 

A MAFC legjobb pontszerzői: Richmond 24/3, Katona 15/12, Tóth P. 13/3, Harazin 10

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Örülök, hogy újra gratulálhatok a csapatnak a győzelemhez. Különösképpen azért, mert ezen a mérkőzésen megmutatták azt, hogy tudnak igazán jól védekezni. A probléma, hogy az ellenfél tizenhat támadólepattanót szedett, ami nagyon sok, amiből nagyon sok könnyű gólt dobtak. illetve a mérkőzés első szakaszában, a támadással problémánk volt, de ezt szépen a második félidőben megoldottuk. És végül sikerült nyernünk. Nagyon örülök és Boldog Karácsonyt kívánok minden kosárlabda rajongónak. (facebook.com/mafcbasket)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA