Férfi vízilabda OB I: A tartalékos OSC is hozta a kötelezőt Szentesen

A listavezető Genesys OSC-Újbuda négytalálatnyi különbséggel nyert Szentesen, a férfi vízilabda OB I-ben. Az újbudaiak magyar válogatott klasszisa, Manhercz Krisztián már a nemzeti csapattal készül.

A listavezető és erősen tartalékos OSC 9-5-re győzött a férfi vízilabda OB I. 15. fordulójában Szentesen. A hazaiak ugyan 1-0-ra vezettek még a meccs elején, de onnantól érvényesült a papírforma, az újbudai vízilabdacsapat komoly hiányzói ellenére is hozta a kötelezőt.

  

Bundschuh, Manhercz, Salamon és Sziládi 2-2 góllal járult hozzá a győzelemhez.

  

Metalcom Szentes – Genesys OSC-Újbuda 5-9 (1-3, 2-2, 0-1, 2-3)

  

OSC: Lévai – Sziládi 2, Manhercz K. 2, Várnai 1, Salamon 2, Csacsovszky E., Aranyi

Cserék: Dala, Petik, Egressy, Burián, Bundschuh 2, Berényi


 

OSC-játékos is van a válogatott keretben

  

Märcz Tamás szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi-vízilabda-válogatott keretét, amely kedden a győri Aqua Sportközpont uszodájában 18 órától kezdi meg világliga-szereplését: az európai selejtező első játéknapján Montenegró együttesét fogadja.

  

A magyar szövetség (MVLSZ) honlapja kiemelte: a szövetségi kapitány dolgát a válogatáskor sérülések, betegségek nehezítették meg. A 15 tagú keret és a stáb vasárnap utazott a helyszínre, majd a szakvezetés hétfőn kihirdette a végleges, 13-as meccskeretét.

  

Ebben az újbudai pólósok közül a 2021-es év legjobb hazai játékosa, Manhercz Krisztián kapott helyet.

  

A Montenegró elleni Világliga-mérkőzés kerete:

  

Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Vogel Soma (FTC)

  

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Nagy Ádám (Szolnok), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA