Férfi kosárlabda: A MAFC szomszédvári rangadót nyert meg simán a Gabányiban

A feljutást megcélzó Újbuda MAFC nagy különbséggel, 24 ponttal győzte le a Budafokot a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának 4. fordulójában, a Gabányi László Sportcsarnokban.

Az idényben két idegenbeli győzelemmel (Miskolc, Fót) és egy hazai vereséggel (a BKG ellen) nyitó MAFC az otthoni javítás reményében is lépett pályára a szomszédos Budafok gárdája ellen.

 

Lakits András csapata a két középső negyedben remekelt, és ekkor sokkal jobban, eredményesebben és pontosabban játszott ellenfelénél. Végül Polgárdy (25 pont), Pintér (21) és Katona B. (11) vezetésével magabiztosan fektette két vállra a vendégeket.

 

Négy forduló után így három győzelemmel és egy vereséggel az 5. helyen áll az elsőszámú újbudai férfi kosárlabda-csapat. Amelyre a következő fordulóban egy igazi rangadó vár a Vasas ellen.

 

Lakits András: - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Ahogy szokták mondani: volt itt minden. Borzasztóan kezdtünk, de az első negyed után felnőttünk ahhoz a keménységhez és sebességhez, amit mi tudunk. Ezzel együtt a következő három negyedben is voltak hullámvölgyeink, dolgoznunk kell azon, hogy a későbbiekben ilyenek ne legyenek. Végre jól mentek a kinti dobások is, ötven százalékkal dobtuk a hárompontost, aminek nagyon örülök és amit nagyon vártunk hazai pályán. Meg kell tanulnunk stabilan, jól teljesíteni, mert nem engedhetünk meg magunknak sem ilyen kezdést, sem hullámvölgyeket. Ettől függetlenül minden dicséret megilleti a csapatot, mert a kezdeti bizonytalanságok után szinte tökéletesen dolgoztak a srácok. Örülök, hogy ilyen magabiztos győzelmet arattunk és mindenki pályára tudott lépni. Megyünk tovább, jövő héten nagyon nehéz meccs vár ránk a Vasas ellen, de legalább lesz egy hetünk felkészülni rá. Szeretnénk ott is győzelemmel zárni! (mafcbasket.hu)

 

NB I. B, Piros-csoport, alapszakasz, 4. forduló

 

Újbuda MAFC – Budafok 94-70 (19-19, 30-13, 22-15, 23-23)

 

MAFC: Polgárdy 25/9, Pintér 21/15, Buzás 8/6, Bordács 4, Pápai 6

 

Cserék: Katona 11/6, Komma 8/3, Misek 4, Kovács 3, Matejovics 2, Molnár T. 2, Biber -.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA