Férfi kosárlabda: A bajnokság esélyesét kapta el a MAFC

Bravúros és tízpontos győzelmet aratott a MAFC a PVSK ellen hazai pályán, a férfi kosárlabda NB I B Piros-csoportjában.

A Piros-csoport 11. fordulójában a bajnokesélyes PVSK-Veoliát látta vendégül a MAFC a Gabányi László Sportcsarnokban.

 

2-5 után 12-7-re lépett meg az újbudai csapat, jött is az első pécsi időkérés, ami használt is, hiszen visszajöttek egálra a vendégek, de végül 22-19-re vezetett a MAFC az első negyed végén. A folytatásban összerakta védekezését a PVSK és átvette a meccs irányítását és a nagyszünetre hárompontos fórral (44-41) mehetett.

 

Az eddigi talán legjobb meccsét játszó és 30 pontig jutó Tóth Péter tripláinak is köszönhetően a MAFC nem hagyta magát leszakítani, sőt, a harmadik negyedben és annak a végén már a hazaiaknál volt az előny, 62-59-nél fordultak a csapatok a záró játékrészre. Ahol a hangos és lelkes szurkolótábora által támogatott MAFC nagyszerű kosárlabdát mutatott be, ültek a dobások, a lepattanócsatát is nyerték és kellőképp szigorú volt a védekezés, ennek köszönhetően 15 ponttal is megléptek a hazaiak - itt eldőlt a rangadó. Tóth mellett Bordács is nagyot játszott, 13 pontja mellé 15 lepattanót is összeszedett.

 

A PVSK még próbált zárkózni, de végül tízen belülre sem tudott kerülni. A MAFC fiatal szakvezetője, Lakits András felnőtt edzői pályafutása legnagyobb bravúrját elérve 82-72-es győzelemre vezette csapatát a találkozó előtt listavezető ellenféllel szemben.

 

A MAFC mérlege így már 8 győzelem és 3 vereség, és továbbra is a 4. helyen áll a tabellán.

 

NB I B, Piros-csoport, 11. forduló:

 

MAFC – Pécsi VSK-Veolia 82-72 (22-19, 19-25, 21-15, 20-13)

 

MAFC: Tóth 30/12, Buzás 6, Misek 7, Biber 2, Bordács 13

 

Cserék: Pintér 9/3, Csapai 5, Polgárdy 10/3

 

Lakits András (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Iszonyatos fontos győzelmet arattunk. Nagyon büszke vagyok rájuk. Nagyon jól működött minden, amit elterveztünk és egy-egy hibától eltekintve, mindent az elképzelések szerint valósítottak meg a második félidőben. A védekezésünk extra volt. Az, hogy a mezőny legjobb támadó csapatát, akik száz pontot átlagolnak mérkőzésenként, tudtuk hetven pont körül tartani, azt gondolom, hogy az volt, ami ma meghozta a győzelmet. De ez csak akkor ér valamit, ha a következő meccseket is tudjuk hozni és akkor elérhetjük a céljainkat. (mafcbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA