Fájdalmas pontvesztés

Az OSC nagy meglepetésre csak 5-5-ös döntetlent ért el a vendég német Spandau ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek 8. fordulójában. Az újbudai együttesnek így bravúrra van szüksége ahhoz, hogy a következő két mérkőzésen kiharcolja a továbbjutást.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, 8. FORDULÓ
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–SPANDAU 04 BERLIN (német) 5–5 (1–1, 3–1, 1–2, 0–1)
Nyéki uszoda, 300 néző. V: Bianco (olasz), Naumov (orosz)
 
OSC: BISZTRITSÁNYI – GÓR-NAGY, Drasko Brguljan, Bátori, Seman 2, Kovács Gábor 1, Nagy Á. Csere: Zalánki 1, Bundschuh, Salamon F. 1, Nikics, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs
 
SPANDAU: BAKSA – Dedovic 1, Restovic 1, Gielen 1, Mateo Csuk, Marzouki, STAMM 2. Csere: Saudadier, Hamby, Jüngling, Preuss, Küppers. Edző: Petar Kovacsevics
 
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 5/3
Kiállítva (végleg cserével): Mateo Csuk (29. p.)
Piros lap: Höhne (22. p.)
 
A Brescia szolnoki 8–4-es veresége megadta az esélyt az OSC-nek, hogy a 8. fordulóban utolérje pontszámban olasz ellenfelét, sőt jobb gólkülönbséggel meg is előzze. Miután könnyen előfordulhat, hogy a végén, a 10. forduló után is azonos pontszámmal állt majd a két egymással itt is, ott is döntetlenre végző együttes, minden gólnak jelentősége van – avagy a Spandau ellen így ugrott vízbe a csapat. Az elsődleges szempont persze a három pont megszerzése volt.
 
Berlinben 10–6-ra nyert Vincze Balázs együttese, amely úgy tűnt, a második negyedben eldönti a partit. Az 1–1-es nyitány után ugyanis Zalánki Gergő, Salamon Ferenc, majd Lukas Seman is remekül zárta a támadást, a védekezés jól működött, Bisztirstányi Dávid is védte, amit kellett. Igen ám, de a Spandau mindegy-mindegy alapon játszva, védekezését alaposan felerősítve szép lassan közelebb férkőzött, így aztán a negyedik negyed elején emberelőnyben már az egyenlítésért támadt. Ez ugyan elsőre, és másodjára sem sikerült, ám miután az OSC is rendre hibázott elől, igencsak izgalmas lett a parti. Baksa László nagy formában védte a németek kapuját, majd 2.33-mal a vége előtt Nikola Dedovics egyenlített.
 
A magyar együttes fórt hibázott (Zalánki pattintott fölé), de hátul kivédekezte ellenfele támadását – Vincze Balázs 1.06-tal a vége előtt időt kért. Hiába, a szorongatott Szlobodan Nikics elől Baksa elvitt a labdát – Peter Kovacsevics 45 másodperccel a vége előtt kért időt. Labdaszerzés itt, labdaszerzés ott, majd a végén egy nagy német hiba után Kovács Gáborhoz került előre a labda, ám a 71%-kal védő Baksa a lécre mentett. Maradt az 5–5, azaz a továbbjutás szempontjából nehéz helyzetbe került az OSC.
 
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Annyi gólt lőttünk, mint ők – borzasztóan keveset... Ez azt jelenti, hogy a védekezésünk jól működött, a támadásunk meg gyatrán. Négy egyre vezettünk, és a szokásos problémák előjöttek kiélezett helyzetben. Amit a leginkább szerettem volna, hogy a meccset hasonlóan kézben tartva lépegessünk előre, mint Berlinben. Ez vagy azért, mert teher volt rajtunk, vagy másért, de nem működött.
 
Petar Kovacsevics: – Nagyon nehéz volt, sok úszással, kevés góllal. Azon voltunk, hogy azokat az elemeket, amik az elmúlt meccseken jól mentek, fejlesszük. Négy egynél az OSC-nek megvoltak a lehetőségei, hogy lezárja a meccset, de nem tette meg. Jól védekeztünk, és ez volt a kulcs.
 
Forrás: mti.hu, nemzetisport.hu, waterpolo.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA