Először verték a Titánok a MAC-ot a szezonban

A MAC kevesebb mint hat és fél perc alatt 3–0-ra elhúzott a Fehérvár otthonában, ám a hazaiak az első harmadban egyenlítettek, majd 5–4-re győztek.

FEHÉRVÁRI TITÁNOK–MAC BUDAPEST 5–4 (3–3, 1–0, 1–1)
Székesfehérvár, 415 néző. V: Halassy, Gangel, Soltész, Tichon (izraeli)

 
FEHÉRVÁR: LEMAY; KROGH (1), Szabó B. – Szaller (1), Láday (1) – ORBÁN A. 1 (1), Imre 1 – Korbuly, Mazzag; Just 1, SÁRPÁTKI, Shupe – KOCSIS F. 1 (1), REISZ (2), Vincze P. 1 – Hamvai, Pillók (1), Vizi – Erdei, Kiss P., Tóth Renátó. Edző: Kóger István

 
MAC: Arany G.; Pozsgai, Olson – Escobedo, MESTYÁN – Ruikka, Vokla – Bödök, KOVÁCS B. Z. 3; Somogyi (1), Jubinville 1, BOORAS (2) – Nagy G. (2), Nagy K. (1), Terbócs (1) – Könczei (1), Kovács Cs., Keresztury – Silló, Tóth Richárd, Schmál. Edző: Majoross Gergely
Kiállítás: 10, ill.10 perc

 

Alaposan bekezdtek a fővárosiak. Mindössze 47 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor Jubinville jóvoltából máris a hazai kapuban táncolt a korong (0-1). A vezető gól után is támadásban maradt a vendégcsapat. A 3. percben Nagy Gergő centerezett, a támadást kísérő Kovács Bronson az üres kapuba helyezett (0-2). A fehérváriak mintha jégen sem lettek volna, könnyedén passzolgathattak a MAC-játékosok. Kovács Csaba szomoríthatta volna tovább egykori csapatát, korongot szerzett, kilépett, de ziccerét Lemay hárította. A 7. percben már ő is tehetetlen volt. Egy kapu előtti kavarodás után ismét Bronson volt jókor jó helyen (0-3). Nem túlzás, osztálykülönbség volt ekkor a két csapat között. Ráadásul harmadik gólja után azonnal emberelőnybe is került az előző idény MOL Liga-ezüstérmese, de ezt kivédekezték a Titánok, majd nagy esélyt kaptak kettős emberelőny formájában. A 13. percben Just kihasználta az öt a hármat, amivel új erőre kapott a házigazda (1-3). Két perccel később Orbán Attila kék vonalról lőtt emberelőnyös találatával máris csak egy volt közte (2-3). Lendületben maradt a Fehérvár, újabb egy perc elteltével Reisz és Vincze ugrott ki kettő az egyben, előbbi passzát utóbbi vágta a vas alá (3-3). Nagyot fordult a mérkőzés, bő 5 perc alatt kiegyenlítette háromgólos hátrányát a Fehérvár. A játékrészt Imre Patrik kapuvasa zárta.

 
Az előző harmad végén elcserélték magukat a fővárosiak, így áthúzódó emberelőnyben kezdhette a középső felvonást a Kisvolán. A nagyon aktív Sárpátki – nem ő volt az egyetlen a csapatban, aki az EBEL-ben is szokott játszani az idén – vezérletével be is szorította ellenfelét, de a vezetést ekkor még nem tudta megszerezni. Gyorsan elrepült a harmad fele, kevés játékmegszakítás és pörgős hoki jellemezte az időszakot. Vokla ütőjében volt az újabb MAC-gól, de nem tudott túljárni Lemay eszén, míg a másik oldalon Reisz szólója jelentett gondot Arany kapusnak. Bár gólból kevesebb volt, ebben a húsz percben sem unatkozhattak a szurkolók. Kifejezetten kemény, férfias jégkorongot láthatott a publikum. A nemrég visszatért Olson veszélyes lövései után kontrázott a házgazda, Láday lekészített korongját Kocsis a kapuba lőtte (4-3). A 36. percre megfordította a meccset a Fehérvár! Lendületben maradtak Sárpátkiék, de újabb gól nem esett, izgalmas utolsó húsz percre volt kilátás.

 
Nem is okoztak csalódást a csapatok. A MAC volt aktívabb, mégis a Titánok szereztek kis híján gólt, de Pillók ziccerben elütött a korong fölött. A 45. percben kiegyenlítettek a vendégek. Láday kiállítását Kovács Bronson használta ki (4-4). Mesterhármas! Azonban volt még fordulat a meccsben. 10 perccel a vége előtt Imre Patrik góljával újra a Kóger-csapat vezetett (5-4). Feljebb kapcsolt a fővárosi együttes, de fölényük csak egy emberelőnyt hozott, egyenlítő gólt nem. Az utolsó percekben főként a fehérvári harmadban folyt a játék, de Lemay vezérletével kitartott a hazai védelem. A végén Majoross Gergely időt kért, kapusát is lehívta, de ez sem vezetett eredményre. A Fehérvár megnyerte az ideges hangulatban befejeződött összecsapást. A Titánoknak továbbra is jobban megy a tabellán előttük álló csapatok ellen. Ezúttal nagy hátrányból felállva gyűjtötték be a három pontot, amivel nagy lépést tettek a rájátszás felé.

 

MESTERMÉRLEG
Kóger István: – A MAC-tól kétszer csúnyán kikaptuk, fűtött bennünket a vágy, hogy elkapjuk. Meg akartuk mutatni az előttünk álló csapatoknak, hogyha választani kell, nem mi vagyunk a legkönnyebb ellenfél. Az EBEL-ből visszajátszók nagyon sokat segítettek, a győzelmünk nagy értéke, hogy 0–3 után sem estünk össze, s amikor megkaptuk a lehetőséget az emberelőnyökkel, éltünk vele. A folytatásban pedig elhitte a csapat, hogy lehet keresnivalója a MAC ellen.

 
Majoross Gergely: – Álomszerűen kezdtünk, úgy hokiztunk, ahogy szeretnénk, és azt csináltuk, amit szerettünk volna. Utána azonban jöttek a szokásos fegyelmezetlenségek, a kiállítások, amelyek között volt vitatható is, de ettől függetlenül „visszatessékeltük” ellenfelünket a meccsbe. Ebből újabb éles összecsapás lett, amely végére nem sikerült újjászületnünk.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA