Egyetlen gól döntött

Remek tempójú, vérbeli rangadót vívott az előző szezonok két döntőse, és végül a Jegesmedvék egy hajszállal jobbnak bizonyultak.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)
Miskolc, 1200 néző. V: Rencz, Kókai, Vincze, Kormos D.
 
DVTK: ADORJÁN – Leppanen, Rusk 1 – Rantanen, LÁDA B. (1) – Vojtkó, Joe – Bernáth, Karda
MAGOSI B. 1, Galanisz (1), Miskolczi – Tóth A., Vas J., Sakaris – Pavuk, Kulmala, RITÓ (1) – Köllő, Albert T., Tóth Gergő
Edző: Mikael Tisell
 
MAC: BÁLIZS – Pozsgai, Dudas – MACAULAY (1), Kovács B. Z. – Garát, Cunningham – Vokla, Tóth R.
B. Orban, Nagy K., Dansereau – Klempa, NAGY G. 1, Jokila – Terbócs, Brown, Somogyi – Majoross B., Keresztury
Edző: Majoross Gergely
 
Kiállítások: 16, ill. 20 perc
 
Az Erste Liga csúcsrangadóját a helyszínen tekintette meg a Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány, aki azt láthatta, hogy a hazaiak Gőz nélkül álltak fel, a válogatott védő ugyanis a szerdai, zsolnai mérkőzésen megsérült. A csapatok rögtön nagy fordulatszámon kezdtek, és bő fél perc elteltével Adorjánnak már védenie kellett egy közeli lövést. Gyors, élvezetes játék alakult ki, helyzetek is akadtak, de a gólra még várni kellett. Az 5. percben jött a meccs első kiállítása, a MAC cserélte el magát, bár a kispad ez hevesen tagadta. A két perc alatt Bálizs több nagy bravúrt is bemutatott, Miskolczi lövésénél pedig szerencséje volt, hiszen a rajta átcsorgó korong két centivel gurult el a kapuvas mellett. Egyenlő létszámban a Jegesmedvék jutottak el többször veszélyes lövésig, de Bálizs remekül védett. A 13. perctől – két egymást követő kiállítás miatt – a csaknem négy percig játszhattak előnyben a Macik, ám Bálizs ezúttal is mindent hárított. Az utolsó percben két bunyó is színesítette az egyébként sem unalmas meccset, de az eredmény nem változott.

 
A második harmad 4 a 4 elleni játékkal indult, de különösebb izgalom nélkül le is telt. A 23. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: Magosi indult el a saját térfeléről, a szélről behúzott középre, és egy védő szorításában közelről mattolta Bálizst (1-0). Fél perc múlva jött el a MAC első emberelőnye, amelyet a miskolciak meglehetősen könnyedén ki is húztak. A 27. percben egyenlítettek a vendégek: Macaulay a kék vonaltól indulva kicsit lopta a távolságot, majd lőtt, a korong lelassult Adorjánon, de végül átszédült a gólvonalon (1-1). A 29. percben Orban közeli fonákemelése a felső kapuvasról pattant fölé. A góltól érezhetően vérszemet kapott a MAC, a következő percekben nyomás alá tudta helyezni vendéglátóját, és csak Adorján több nagy védése gondoskodott a változatlan eredményről. Ezután változott a kép: a Macik vertek tanyát a budapesti kapu előtt, konkrét eredmény nélkül. Lüktető, élvezetes csata alakult ki, a szurkolók nem unatkozhattak. Az utolsó percek egy-egy emberelőnyt hoztak mindkét oldalon, de egyik csapat sem tudott élni vele. Érdekes volt látni, hogy mindkét gárdának voltak veszélyes helyzetei hátrányban is.

 
A harmadik játékrész 22 másodpercnyi MAC kettős fórral indult, de sem ezt, sem a sima előnyt nem tudták gólra váltani. A csapatok szerencsére továbbra sem vették le a lábukat a gázról, így lett helyzet itt, helyzet ott, a szurkolók csak kapkodták a fejüket. A harmad közepén a Macik egy újabb előnyt pazaroltak el. Az 51. percben kimaradt a meccs legnagyobb helyzete: másodpercek alatt Vas, majd Sakaris egy lépésről sem tudta átlőni Bálizst. Hihetetlen nagy helyzeteket hagytak ki a játékosok, a győztes gólt bármelyik csapat belőhette volna. Ez végül az 56. percben a Jegesmedvéknek sikerült: Rusk a támadó harmad közepéről bombázott a kapuba (2-1). Az utolsó szakasz óriási izgalmak hozott. Két perccel a vége előtt Majoross Gergely időt kért, majd lehozta Bálizs Bencét. Nem sokkal később Galanisz, majd Kovács is a büntetőpadra ült, így végül maradt az egygólos hazai siker.

 
A két csapat a szezon eddigi talán legjobb meccsét játszotta, amelyen valóban csak egy hajszál döntött a Jegesmedvék javára.
 
MESTERMÉRLEG
Mikael Tisell: – Nagyszerű mérkőzést vívtunk, és a ligában az eddigi legértékesebb sikerünket arattuk. A magyar hokinak ilyen kitűnő találkozókra van szüksége. A találkozón a két kapus kiválót nyújtott, a hajrában pedig a szerencsésebb csapat szerezte meg a győzelmet.
 
Majoross Gergely: – Az elején a hazaiak jobban álltak bele a meccsbe, mi pedig rosszabbul kezdtünk annál, mint amit vártam. Végig jól védekeztünk, és ugyanezt tette a kapuban Bálizs. Bármelyik alakulat megszerezhette volna a három pont sorsát eldöntő gólt, a szoros csatában ez végül a hazaiaknak sikerült.
 
forrás: jégkorongblog.hu, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA