Egyenlített az OSC, jön a döntő meccs

Az OSC 7–6-ra legyőzte a Szolnokot a férfi vízilabda ob I elődöntőjének második meccsén, így 6:6-ra egyenlített az egyik fél hetedik pontjáig tartó küzdelemben.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ
2. mérkőzés
A-HíD OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–6 (2–1, 1–1, 3–2, 1–2)
Nyéki uszoda, 400 néző. V: Molnár P., Petik András
 
OSC: BISZTRITSÁNYI – SALAMON F. 2, BÁTORI 1, Drasko Brguljan, Seman 1, Zalánki 1, Gór-Nagy
Csere: Nikics 1, Bundschuh, Hegedüs G., Kovács Gábor 1, Nemet T.
Edző: Tóth László
 
SZOLNOK: NAGY V. – Varga Dénes 2, PRLAINOVICS 3, Gocics, Mezei T., Vámos, Jansik D.
Csere: Kis G. 2, Younger, M. Alekszics, Crousillat, Fülöp B., Hangay
Edző: Cseh Sándor
 
Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (19. p.)
Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6–6

 
Az elődöntő egyik ágán a Szolnok 6:3-ra vezetett a „párbajpontok” tekintetében az OSC ellen, így utóbbinak mindenképpen győznie kellett otthon, hogy kiharcolja a döntő meccset.
 
Jól kezdődött a mérkőzés az OSC-nek, megnyerte az első negyedet 2–1-re, majd a félidőben 3–2-re vezetett. Salamon Ferenc két lövésből két gólt szerzett, a másik oldalon Andrija Prlainovics remekelt, de neki öt lövésből jött össze a két találat.
 
A harmadik játékrészben tovább nőtt az OSC előnye, így az utolsó nyolc percre már kétgólos fórral fordult a hazai csapat. A Szolnok azonban nagyon hajrázott, előbb Kis Gábor, majd Varga Dénes is betalált. Az utolsó szó azonban a hazaiaké volt: 21 másodperccel a vége előtt Bátori Bence gólt lőtt. Mivel a Szolnok nem tudott válaszolni, az OSC megnyerte az összecsapást.
 
Így ebben a párharcban a harmadik mérkőzés határoz a döntőbe jutásról.
A rájátszás második körében már a helyosztókat bonyolítják le, itt az egyik fél második győzelméig tartó párharcokat rendeznek, kivéve a finálét, ahol három siker kell a bajnoki címhez.
 
MESTERMÉRLEG
Tóth László: – Más jellegű mérkőzés volt, mint az első, amikor látványos gólok születtek. Ez is jó meccs volt, de inkább küzdős, brusztos. A végén volt egy holtpontunk, de azon is ét tudtunk lendülni.
 
Cseh Sándor: – A védekezésünk rendben volt, ami jó, de csak ezzel még nem lehet mérkőzést nyerni. Próbáltunk fegyelmezetten, masszívan játszani, csak hiányoztak az egyéni teljesítmények. Az első három negyedben az OSC valamennyivel jobban akarta a győzelmet és a szezonban eddig lejátszott meccseink közül először egységesebbnek tűnt, ezért megérdemelten győzött.

 
forrás: vizipolo.hu, MTI, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA