Döntetlennel tovább él az OSC reménye

Az OSC 6-6-os döntetlent ért el a Brescia vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek hetedik fordulójában. Ezzel az eredménnyel - amely Zalánki Gergő bombagóljával négy másodperccel a vége előtt alakult ki - a magyar csapat életben tartotta továbbjutási reményeit, három fordulóval a vége előtt ugyanis három pont a hátránya a még hatos döntőt érő harmadik helyen álló olasz csapattal szemben.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 7. FORDULÓ
A-csoport
AN Brescia (olasz)–A-Híd-OSC-Újbuda 6–6 (1–2, 0–0, 1–2, 4–2)
Brescia. V: Buch (spanyol), Vojevogyin (orosz)


BRESCIA: Del Lungo – C. PRESCIUTTI 1, Guerrato, N. Presciutti 1, Ubovics, Paszkovics 1, Nora Csere: MUSLIM 2, Randjelovics, Rizzo 1, Bertoli, Napolitano Edző: Alessandro Bovo


OSC: BISZTRITSÁNYI – Bátori 1, Kovács Gábor, Drasko Brguljan, Seman 1, ZALÁNKI 3, Bundschuh Csere: Gór-Nagy, Nikics, Salamon F., Hegedüs G., Nagy Á. 1 Edző: Vincze Balázs

 
Gól – emberelőnyből: 13/1, ill. 5/2
Kipontozódott: Nikics (27. p.)
Kiállítva (végleg cserével): Drasko Brguljan (32. p.)

 

Rendkívül sok hiba és kihagyott lövés jellemezte az első két negyedet, a magyar csapat Nagy Ádám két góljával fordulhatott a nagyszünetben. A harmadik negyed elején Zalánki Gergő révén növelte előnyét az újbudai együttes, bő négy perccel a negyed vége előtt pedig emberelőnybe került az OSC - Vincze Balázs időkérését követően -, Bátori Bence pedig egy rövid, mindössze egypasszos figura végén a bal felső sarokba lőtt (1-4). A háromgólos előny végül kettőre olvadt a záró negyed előtt, ez nagyrészt Bisztritsányi Dávid parádés védéseinek volt köszönhető.

 

A negyedik negyedben az olaszok két magyar hibát kihasználva gyorsan egyenlítettek, de az OSC Zalánki szabaddobásával elmozdult a holtpontról, a túloldalon azonban gyorsan jött az újabb egyenlítés (5-5). Fél perccel a vége előtt emberelőnybe került az olasz csapat, amit ki is használt, amivel úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Jött azonban Zalánki, aki négy másodperccel a vége előtt egy fantasztikus lövéssel döntetlenre mentette a találkozót.

 

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Ameddig bírta energiával a csapat, addig sok mozgással, jó játékkal ellensúlyoztunk minden nehezítő körülményt, egy idő után azonban már nem volt meg a kellő energia. Sajnos Hegedüs Gábor az első percekben megsérült, és a pluszmezőnyjátékos hiánya is sokat számított. Részben a fáradtságunknak volt betudható, hogy a Brescia megfordította a meccset, azonban örömömre szolgál, hogy legalább az első meccshez hasonlóan ismét döntetlent tudtunk kiharcolni. Csak jó teljesítménnyel lehet túllépni azon, ami a parton történik, ilyenkor muszáj kizárni mindent, pedig a 13:5-ös kiállításarány mellett jó néhány kontrafaultot is ítéltek ellenünk. Köszönöm azokban a művész uraknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy így alakuljon ez a mérkőzés!

 

Forrás: mti.hu, nemzetisport.hu, waterpolo.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA