Csúcsrangadón kapott ki a MAFC

Az alapszakasz első és második helyén álló csapatok csatáját a Veszprém 98-90-re nyerte meg a MAFC ellen az NB I B Piros csoportjában.

Az alapszakasz eddig részében legjobban teljesítő csapatok találkoztak Veszprémben. A MAFC egy esetleges idegenbeli bravúrral pontszámban utolérhette volna százszázalékosan menetelő riválisát.

 

A tétnek és az erőviszonyoknak megfelelően szorosan is alakult sokáig a mérkőzés, a veszprémiek ugyan megnyerték a két első negyedet, de volt olyan szakasza is a félidőnek, amikor 10 ponttal is vezetett az újbudai gárda.

 

A harmadik negyedet viszont elrontotta a MAFC, ami sokba került a végén. 28 pontot kapott ebben az etapban (16-28) Hencsey Tamás csapata, amely hiába kapaszkodott már a hajrában, csak kozmetikázni tudott a különbségen. A Veszprém 98-90-re győzött, így továbbra is hibátlan mérleggel áll az élen, a MAFC-ot viszont utolérte a második helyen az OSE Lions - a két csapat épp egymással mérkőzik meg szombaton, a Gabányi László Sportcsarnokban, egy igen rangos utánpótlástorna "vendégmérkőzésén".

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Mindkét félnek gratulálok, mert valóban egy igazi rangadón vagyunk túl. A kilencven dobott pont idegenben nem rossz, viszont amit elgondoltunk védekezésben, azt nem tudtuk kivitelezni. Elsősorban a harmadik negyed jelentette a különbséget, a nagyszünet után rosszul kezdtünk. (hunbasket.hu)

 

PE Veszprém - Budapest MAFC 98-90 (23-26, 20-22, 28-16, 25-28) 

 

A MAFC legjobb dobói: Washington 30/3, Nagy K. 21/15

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA