Csoportelsőként jutott tovább az OSC

Az orosz Sintez Kazanyt is legyőzte, így száz százalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább az A-Híd-OSC-Újbuda férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből.

A magyar együttes az első negyedben még hátrányban volt riválisával szemben, a folytatásban azonban magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, és a négygólos Lukas Seman vezérletével simán győzött.
 
A csoportból az első két helyezett OSC és a Kazan jutott tovább. A második selejtezőkört, melyben már az Eger is érdekelt lesz, szeptember 29. és október 1. között rendezik.
 
A vasárnapi sorsoláson eldőlt, hogy a két magyar csapat összekerült, és az F-csoportban a francia CN Marseille, a görög ANC Glyfada, valamint az olasz CC Napoli együttesével találkozik. Az első és a második helyezett jut tovább.
 
FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
1. SELEJTEZŐKÖR (Banja Luka)
A-HÍD-OSC-Újbuda–SZINTYEZ KAZANY (orosz) 10–6 (1–3, 4–1, 4–0, 1–2)
Banja Luka. V: Savinovic (horvát), Abramovics (montenegrói)
 
OSC: Bisztritsányi – Salamon 1, Randjelovics 1, Erdélyi 2, Seman 4, Tóth M., Drasko Brguljan. Csere: Barabás (kapus), Kolozsi, Hegedüs 1, Juhász Zs., Bundschuh, Ubovics 1. Edző: Petik Attila
 
KAZANY: Antonov, Galimzjanov (kapusok), Zinnatullin, Ogyincov, Bugajcsuk 1, Klikovac 1, Fatahutgyinov, Marzuki 2, Sztyepanik, Rizsov-Alejnyicsev, Zakirov 2, Ginijatov. Edző: Andrej Bjelofasztov
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 7/1
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Bundschuh (31. p.), ill. Zinnatullin (15. p.), Ogyincov (19. p.), Bugajcsuk (26. p.)
 
MESTERMÉRLEG
Petik Attila: – A mérkőzés elején kihagytuk a helyzeteket, mert jobban zárt az orosz védelem, de nem kezdtünk el idegeskedni. A második negyed elején vettük át az irányítást, türelmesen végigvittük a támadásainkat, a védekezésünk is összeállt, s végül felőröltük az ellenfelet. A csoportelsőség volt a célunk, örülök, hogy sikerült hibátlanul továbbjutnunk.

forrás: nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA