Csoportelsőként jutott tovább az OSC

Az A-Híd OSC-Újbuda a német Hannover együttesét is legyőzte, így százszázalékos teljesítménnyel, csoportelsőként jutott tovább a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első köréből, amelynek házigazdája volt a Nyéki Imre Uszodában.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT

 
A-HÍD-OSC-ÚJBUDA–WASPO HANNOVER (német) 12–11 (4–5, 2–1, 5–4, 1–1)
Nyéki uszoda, 400 néző. V: Buch (spanyol), Taylan (török)

 
OSC: Bisztritsányi – Hegedüs G., SALAMON F. 3, Bátori 1, NIKICS 1, Zalánki 1, Gór-Nagy. Cs: SEMAN 2, KOVÁCS GÁBOR 2, Drasko Brguljan 1, Bundschuh 1, Juhász Zs. Edző: Vincze Balázs

 
HANNOVER: Kong – DARKO BRGULJAN 3, RADOVICS 2, Winkelhorst, BUKOWSKI 2, Jokics 1, Szekulics 1. Cs: Estrany, Corusic, Tkac, Ban 2, Haarstick. Edző: Karsten Seehafer
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 8/3
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –

 

A vasárnapi találkozónak már nem volt tétje, hiszen a holland Barendrecht együttesét mindkét gárda legyőzte, amivel biztosította továbbjutását. A hétvégi BL-előselejtezőben a két-két továbbjutó helyért három négyes és egy hármas csoportban harcolnak a csapatok. Az újabb etapban – amikor is a mezőnyhöz nyolc kiemelt együttes, köztük a ZF-Eger is csatlakozik –, október 14. és 16. között négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két csapat jut tovább a rájátszásba, ahol oda-visszavágós párharcban dől el, melyik négy gárda kerül fel a Bajnokok Ligája tizenkét csapatos főtáblájára, amelynek eleve tagja a Szolnok.

 

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Nálunk az eredményjelző eggyel több gólt mutatott, mint az ellenfélnél, ennek a meccsnek ez volt a lényege. Az első negyedben nagyon rossz védekezést játszottunk, aztán amikor a harmadikban igazán magunkra találtunk, és elléptünk, akkor már tudtuk, hogy az ellenfél könnyebben kap lehetőséget a felzárkózásra, és a támadásbeli „töketlenségünk" miatt nem tudtuk eldönteni a mérkőzést. Viszont a lényeg a győzelem, ez megvan, ennél több nem kell. Egy erősebb riválissal szemben remélhetőleg mi is tudunk majd többet nyújtani.

 
Karsten Seehafer: – Kiegyensúlyozott volt a játék, nagyjából azonos szinten teljesített a két csapat. Tartani tudtuk a lépést a nagyon erős, és több klasszist is felvonultató OSC-vel, ami mindenképpen biztató a következő selejtezőkörre nézve.


forrás: nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA