Budapesten nincs ellenfele a MAFC-nak

A harmadik fővárosi rangadóját is megnyerte zsinórban a MAFC a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjában. 92-87-re verték a Vasast.

A Honvéd és a Budafok után a Vasas sem tudta megállítani a MAFC-ot, Hencsey Tamás csapata szoros küzdelemben, de a piros-kékeket is legyőzte az NB I B Piros csoportjában.

 

A második negyed döntött el mindent: a játékrész elején még előnyben lévő vendégek 29 kapott pontjukra csak 15-tel válaszoltak a Gabányi László Sportcsarnokban. Bár a pasarétieknél Andrássy és Boros is húsz pont fölött termelt, végül a MAFC amerikai légiósa, Washington 27 ponttal (újra) a mezőny legeredményesebb játékosa lett. 

 

A picit fáradtabb Hencsey-csapat ugyan nem a legjobb formáját mutatta - különösen a harmadik, 31-22-re elveszített negyedben -, de végül így is 92-85-re győzött és harmadik budapesti rangadóját is megnyerte zsinórban. Ráadásul a listavezető és már nem hibátlan Veszprém 89-84-es oroszlányi vereségével az első helyhez is közelebb, mindössze egy pontra került. 

 

MAFC - Vasas Akadémia 92-87 (23-25, 29-15, 22-31, 18-16)

 

A MAFC legjobb dobói: Washington 27/3, Lakits 13/3, Csapai 12/9, Misek 11/3, Bordács 11

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Ez volt a második meccsünk a héten és fiúkon láttam, hogy a koncentrációval gond van, nagyon rossz ritmusban kezdtük a meccset. A második negyedben kifejezetten jól játszottunk, majd a szünetben felhívtam a figyelmet arra, hogy koncentráljanak a mérkőzés végéig, de a harmadik negyed egy katasztrófa lett. Ezután amikor kiépítettünk egy nagyobb előnyt, elkényelmesedtünk megint, hiába kértem a folyamatos koncentrációt. 18 eladott labdánk volt a meccsen, ami rengeteg. Nagyon örülök a győzelemnek és gratulálok a Vasasnak! (hunbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA