Bronzérmes az OSC

Az OSC begyűjtötte második győzelmét az FTC ellen a férfi vízilabda ob I május 6-i mérkőzésén, így övé a harmadik hely a férfi vízilabda-bajnokságban, és ezzel a nemzetközi kupaindulás kérdése is eldőlt. A bronzérmet Hoffmann Tamás polgármester adta át az újbudai csapatnak.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
A 3. helyért, 2. mérkőzés
FTC-PQS–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 7–11 (1–4, 2–4, 2–2, 2–1)
Népliget, 200 néző. V: Kun Gy., Marjay

 
FTC: Vogel Soma – Marko Csuk, Varga Dániel 1, Avramovics, Szirányi, MADARAS 3, Jansik Sz. Csere: Pohl, Tóth M. 1, Katonás, Sz. Mitrovics 2, Nyéki. Edző: Varga Zsolt

 
OSC: Bisztritsányi – GÓR-NAGY 2, Salamon F. 1, Bátori, Seman 1, Zalánki 2, DRASKO BRGULJAN 2. Csere: Bundschuh, NIKICS 2, Kovács Gábor, Juhász Zs., Hegedüs G. 1, Német T. Edző: Tóth László

 
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 7/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Bundschuh (30. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 az OSC javára

 
Az idegenbeli találkozó első gólját Madaras révén a Fradi szerezte, amire zsinórban öt találattal válaszolt az újbudai csapat. Az első etapban Brguljan, Nikics, Gór-Nagy és Seman révén négy gólt szereztek, majd a következő negyedben is folytatódott a sikerszéria, és bár a Fradi igyekezett utolérni magát, a fordulásra 3-8-ra hízott az OSC előnye.

 
A harmadik nyolc percben már hatgólos különbséget is mutatott az eredményjelző, amin fél perccel a záróetap előtt Madaras gólja szépített némileg (5-10). Az utolsó negyed sem hozott meglepetést. Végül Gór-Nagy találata tett pontot meccs és ezzel a harmadik hely valamint a nemzetközi kupaindulás végére.
 
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – Sajnos az Európa-kupa után nem tudtunk megfelelően felpörögni a fontos mérkőzésekre, pedig sokat dolgoztunk, készültünk. Ha tudnám az okát, jó lenne, mert segítene a jövőben. Videóztunk, felkészültünk, mégis ez lett a vége, mentális oka lehet, hogy nem tudtuk elkapni a fonalat, nem volt meg a tűz, az akarat. A fiúk odatették magukat, keményen dolgoztak, ám így alakult a mérkőzés. Csalódás, azonban van ilyen az életben, fel kell dolgozni és újra építkezni.
 
Tóth László: – Egész héten láttam a csapaton, hogy nemcsak beszél a bronzéremről, hanem ténylegesen akarja is, tesz érte, hogy az OSC ősszel is a BL-ben indulhasson. Ez a meccs sem volt sima, az eredmény hízelgő, de vért kellett izzadni azért, hogy ekkora különbség kialakuljon. Jól játszottunk, és amikor négy-öt góllal ellép egy csapat, akkor már az ellenfélnek nagyon nehéz.
 
forrás: vizipolo.hu, MTI, nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA