Bravúros pontszerzés

Az OSC a negyedik negyed elejéig vezetett, végül azonban a 7-7-es döntetlent játszott a Dinamo Moszkva otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában. Az OSC-nél Petik Attila helyett már Tóth László ült a kispadon.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
8. FORDULÓ, A-CSOPORT
DINAMO MOSZKVA (orosz)–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 7–7 (1–2, 1–1, 2–2, 3–2)
Moszkva. V: Schwartz (német), Sztanojevics (szerb)

 
DINAMO MOSZKVA: Ivanov – Ivankov 2, Kopcev, Szubotics 2, Latipov, Pijetlovics 1, Bicskov, Nagajev, Radjen, Holod 2, Liszunov, Sepeljev. Edző: Marat Zakirjov

 
OSC: Bisztritsányi – Salamon, Erdélyi 1, Randjelovics 1, Ubovics 1, Hegedüs 1, Drasko Bruguljan. Csere: Gór-Nagy, Kovács Gábor 1, Seman 2, Tóth M., Bundschuh. Edző: Tóth László

 
Gól – emberelőnyből: 15/3, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Kipontozódott: Hegedüs (16.), Radjen (27.), Randjelovics (29.), Kopcev (30.), Gór-Nagy (31.)

 

A két együttes legutóbbi összecsapását, 10-5-re nyerte az orosz csapat Budapesten, ennek fényében különösen bravúros a mostani eredmény.

 

Ezúttal nagyon odatette magát védekezésben az OSC, Bisztritsányi Dávid jól védett, csapatként funkcionált a társaság. Erdélyi Balázs emberelőnyből szerzett góljával indult a mérkőzés és bár a hazaiak egyenlítettek a vezetést nem tudták átvenni, majd Kovács Gábor, Hegedüs Gábor is gólt jegyzett. A nagyszünetben 2–3 állt a táblán.

 

Fordulás után aztán növelni is tudta előnyét a magyar csapat. Nemanja Ubovics, majd Szava Randjelovics révén két légiós találat következett, azaz hárommal lépett el a magyar csapat. Ugyanakkor a hazaiak sem adták könnyen magukat. Ivankov, majd Szubotics is betalált így egy gólra olvadt az előny.

 

A két OSC kiállítással kezdődött a következő negyed, amit a válogatott Holod ki is használt és ezzel fordított a Dinamo Moszkva. Radjen kiállítása után azonban Lukás Seman egyenlített, igyekezett tapadni Tóth László csapata.

 

Az utolső etapban kipontozódó Hegedűs után aztán Randjelovicsot is elveszítette az OSC, az előnyt pedig Szubotics belőtte, de Seman 2:15-tel a vége előtt akciógóllal egyenlített! A hátralévő időben mindkét alakulat megnyerhette volna a mérkőzést, de maradt a 7–7.

 

MESTERMÉRLEG
Tóth László: – Kőkemény utazáson vagyunk túl, csak három órával a meccs előtt érkeztünk meg, ám örülök neki, hogy ez a vízben nem látszódott, a fiúk nem foglalkoztak a történtekkel. A harmadik negyed végén és a negyed negyed elején elfáradtunk, nem sikerült belőni a nyugalmat jelentő gólt, ugyanakkor annak is örülhetek, hogy fegyelmezetten játszottunk, és csak nüanszokon múlt a siker.

 

forrás: nemzetisport.hu, mti.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA