Bravúros finálé

Az utolsó másodpercben lőtt góllal nyert az A-Híd OSC Újbuda a vendég Hannover ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörös szakaszának második fordulójában november 9-én.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
A-HÍD OSC-ÚJBUDA–WASPO HANNOVER (német) 8–7 (2–2, 1–2, 2–1, 3–2)
Nyéki uszoda, 600 néző. V: Szanojevics (szerb), Tiozzo (horvát)

 
OSC: BISZTRITSÁNYI – RANDjELOVICS 2, Hegedüs G., UBOVICS 2, Erdélyi, Tóth M., DRASKO BRGULJAN 3. Csere: Gór-Nagy, Salamon F. 1, Kovács Gábor, Seman, Bundschuh. Edző: Petik Attila

 
HANNOVER: SCHENKEL – Carusics, Bukowski 1, Ban, DARKO BRGULJAN 3, Radovics 1, Preuss. Csere: JOKICS, Tkac 1, Szekulics 1, Esforzado, Winkelhorst. Edző: Karsten Seehafer
Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 8/4
Kipontozódott: Randjelovics (32. p.)
 
Amilyen összeszedetten játszott az OSC Belgrádban és magabiztosan nyert a Partizán ellen, annyira összeesküdni látszott minden az újbudai csapattal szemben a második fordulóban. Mintha a Hannover első beejtett potyagólja az egész mérkőzésre rányomta volna a bélyegét. Egyedül a második negyed elején mutatott 3-2-es vezetést a kijelző. Ezt leszámítva, egészen az utolsó pillanatig vagy döntetlenre állt, vagy hátrányban volt az OSC. Pedig szép helyzetek, lehetőségek akadtak bőven a meccs folyamán, de az emberelőnyből nem ment be a gól, vagy a kapufán csattant a labda, egy gyors labdaszerzést követően hiába úszott fel három hazai játékos a kapura, Fortuna ezúttal is közbe szólt. A közönség egyre feszültebben szurkolt és amikor a Hannover bő három perccel a vége előtt két góllal meglépett, egy pillanatra elúszni látszott a győzelem. Ekkor azonban mintha megrázta volna magát a csapat, magasabb fokozatra kapcsolt és Drasko minden dühét beleadva hatalmas találatot vágott a hálóba (6-7), majd a csapattól megszokott profizmussal behúzta az emberelőnyt (7-7). Végül kivédekezett emberhátrányból az utolsó másodpercben Ubovics találata zúgott be a vendégek kapujába. Ekkor felrobbant a lelátó, állva tapsolt, ujjongott a közönség, és miután feldolgozta az utolsó percekben villámgyorsan lezajló eseményeket, megbékélve térhetett haza.
 
MESTERMÉRLEG
Petik Attila: – A partról nagyon nehéz volt a mérkőzés... Döntő szituációkban többet hibáztunk az első három negyedben, és védekezésben is volt egy-két hibánk. Készültünk Darko Brguljanra, aki így is három gólt dobott, és emellett rengeteg helyzetet kihagytunk, peches lövéseink is voltak, de az is előfordult, hogy rosszul döntöttünk. Mindenesetre gratulálok a csapatnak, mert a sírból hozta vissza a meccset.

 
forrás: nemzetisport.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA