Belendült a MAC, újabb győzelem a Tipsport Ligában

A MAC-Újbuda 4-3-ra legyőzte a Nové Zámkyt (Érsekújvárt) a szlovák Tipsport Liga 23. fordulójában, ezzel utóbbi öt meccséből a negyediket nyerte meg.

Bár már a 9. percben előnybe került az Érsekújvár, alig néhány másodperccel később Nagy Krisztián egy távoli bombával egyenlített is.

 

Dominálta a meccset a MAC és a 16. percben jött az újabb hazai gól is, Klempa közelről pofozta a korongot a kapuba. A második harmadban egy kettős emberelőnyt kihasználva megint Klempa módosította az állást 3-1-re, ám a harmadik játékrész felénél, mintegy fél perc alatt ledolgozta hátrányát az Érsekújvár.

 

Odnoga Mátyás azonban az 57. percben visszaszerezte az előnyt csapatának - felmerült a vendégkapus akadályozásának gyanúja, de némi videózás után a bírók megadták a gólt -, ezt az előnyét pedig már megtartotta a MAC, az egész meccsen remekül teljesítő Bálizs védéseinek is köszönhetően. Az újbudai gárda ezzel feljött a Tipsport Liga tabellájának 9. helyére. 

 

- A mérkőzés bizonyos értelemben az egyik legjobb volt. Az átgondoltság tetszett benne és az, hogy tulajdonképpen rendre jó döntéseket hoztunk. Nyilván voltak hibák, amiknek köszönhetően az ellenfélnek voltak nagy helyzetei, de összességében anélkül, hogy hezitálnánk és túlgondolnánk helyzeteket, sikerült jó döntéseket hoznunk mintegy automatikusan. Ez azt gondolom, hogy nagyon fontos, mert ez a kulcsa annak, hogy a játékunkat tovább tudjuk pontosítani és gyorsítani. Már jó pár szezonban volt ez, hogy a sok információ meg a sok részletre való odafigyelés egy ideig lassította a gondolkodásunkat, egy ideig nem mozogtunk elég otthonosan benne. Most november környékén éreztem azt, hogy eljött az áttörés, azt nem merném állítani, hogy véglegesen megvan és rendben vagyunk, de az biztos, hogy valamiféle áttörés történt, legalábbis a játékunk és az eredményeink ezt támasztják alá - mondta Majoross Gergely vezetőedző a mérkőzés után. (facebook.com / MACBudapestfelnott) 

 

MAC Újbuda – Nové Zámky 4-3 (2-1, 1-0, 1-2)

 
Gól:
Nagy K. 4., Klempa 16., 30., – mindkettőt emberelőnyből, Odnoga 57., ill. Urban 9. - emberelőnyből, Jakubek 54., Kudla 54.

 

MAC: Bálizs - Negrin, J. Dudás (1) – Burt, Fejes – Pozsgai, Bugár – KreiszBodó, Langkow, B. Orbán – Dansereau (1), Brown (1), Klempa 2 – Terbócs (2), Nagy K. 1 (2), Odnoga 1 (1) – Szigeti, Majoross B., Szabad

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA