BEAC: Egy félidőnyi előnyt adtak az ellenfélnek

Jelentős hátrányt szedett össze az első 20 percben az ELTE BEAC-Újbuda a Cegléd elleni női kosárlabda NB Iben, és bár nagyot küzdött a második félidőben, már csak szépíteni tudott Balogh Judit csapata.

A Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett zártkapus mérkőzés első fele jobban sikerült a vendég Ceglédnek, amely 6-0-ra, 12-4-re, 21-8-ra, majd az első negyedet követően 32-16-re vezetett jó triplázásának is köszönhetően.

 

A játék képe aztán a félidőig sem változott igazán, a BEAC védekezésbeli hiányosságait eredményesen kihasználó vendégcsapat tetemes előnyre tett szert a nagyszünetre (53-27).

 

A harmadik harmadban viszont magára talált Balogh Judit csapata, a hárompontosok is egyre gyakrabban találtak a ceglédi gyűrűbe, közben szigorított a védekezésén is az újbudai csapat, amely egy 14-0-s rohamnak is köszönhetően 11 pontra csökkentette hátrányát (44-55). Hogy aztán néhány eladott labdának köszönhetően megint 15 pont fölé kússzon a ceglédi fór.

 

Így az utolsó negyedre a lényegi kérdések eldőltek, a Cegléd végül magabiztosan vitte el a két pontot a Gabányiból. Folytatás szombaton, amikor is 16 órakor a Győr csapata látogat a Hauszmann Alajos utcába.

 

Balogh Judit (BEAC): - Minden kezdet nehéz, ez most igaz az újrakezdésre is, meg a mérkőzés kezdésre is. Az, hogy minden végzet is nehéz-e, az majd kiderül. Nyilván mindenki győzni szeretne, csak nem mindenki tud győzni. Nyilvánvalóan vannak különbségek a csapatok között, ebben benne van a bravúr, de azért a gigabravúr egy ilyen meccsben nincs benne. Realistának kell maradni, nem szabad túl nagyot zuhanni, mert a mély gödörből nagyon nehéz utána kimászni. Azt gondolom, kihoztuk ebből a meccsből azt, amit ezzel a markonyi játékossal ki lehetett hozni. (beac.hu)

 

ELTE BEAC-Újbuda – VBW CEKK Cegléd 69-86 (16-32, 11-21, 26-16, 16-17)

 

BEAC: Czank 2, Boros 12, Small 8/3, Mérész 10, Smith 23

 

Cserék: Koch 7/6, Dusanic 7, Zsámár.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA