Az OSC nyerte az első szerdai rangadót

Az OSC nagy csatában 8-9-re nyert a Ferencváros vendégeként a férfi vízilabda ob I középszakaszában, a felsőház negyedik fordulójának első szerdai rangadóján. A végig szoros találkozón még az utolsó másodpercekre is maradtak izgalmak.

FÉRFI VÍZILABDA OB I,
Középszakasz, felsőház, 4. forduló
FTC-PQS–A-HÍD-OSC-ÚJBUDA 8–9 (2–1, 2–5, 3–2, 1–1)
Népliget, 300 néző. V: Petik András, Marjay
 
FTC: Vogel Soma – Jansik Sz. 2, Sz. Mitrovics 2, Nyéki, Szirányi 1, Madaras N., Avramovics. Csere: POHL 3, Tóth M., Katonás, Dőry, Vogel Simon. Edző: Varga Zsolt
 
OSC: BISZTRITSÁNYI – Salamon 1, KOVÁCS GÁBOR 2, Drasko Brguljan, Seman, Bátori, Gór-Nagy. Csere: Bundschuh 1, ZALÁNKI 3, Nikics 1, Juhász Zs. 1, Nagy Á. Megbízott edző: Tóth László
 
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill, 1/1
Kipontozódott: Seman (30. p.), Pohl (30. p.)
 
Négy pont választotta el a két csapatot egymástól, ennyi volt az OSC előnye a Fradi előtt a felsőház tabellájának harmadik helyén. A zöld-fehéreknél Varga Dániel (sérülés miatt), Marko Csuk (eltiltás miatt) hiányzott, míg a másik oldalon Hegedüs Gábor a vízből, Vincze Balázs és Becsey Péter pedig a partról hiányzott.

 
Az OSC számára nem kezdődött jól a találkozó, hiszen a Fradi az első negyedben már 2-0-ra elhúzott, Jansik majd a hajrában Pohl révén. A válasz pedig Zalánki jóvoltából jött egy szabaddobásból, 2-1. A második nyolc percben utolérte az újbudai együttes ellenfelét, Budschuch távolról lőtt óriási gól. A Fradi ezek után még egyszer tudott vezetetni, de utána két ejtés góllal felzárkózott a vendég csapat. Sőt, Nikics pöccintésével már kettő volt az előny.

 
A fordulás után tartotta kétgólos fórját a vendég gárda, de többször is feljött a Fradi egyre. A hajrában előbb jött vissza Nikics a kiállításból, így büntetőt lőhetett a Fradi, amit Mitrovics nem hibázott el, így 7-8-as eredménnyel mehettek bele a csapatok a záróakkordba. Az utolsó negyedben Nikics harcolt ki egy ötöst, amit Zalánki belőtt, 7-9. Jansik azonban tett róla, hogy szoros legyen a hajrá, 8-9. Itt is, ott is voltak elpuskázott helyzetek. Az utolsó percben a Fradi támadhatott az egyenlítésért, ám Jansik kapufája megmentette a vendégeket, így végül győzött az OSC.
 
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – Az OSC higgadtan hozta a mérkőzést. Jól kezdtünk a találkozó elején, de a meccs a helyzetkihasználásunkon múlott, ez jelentette a döntő különbséget.

 
Tóth László: – Küzdelmes mérkőzés volt. Nem könnyű győzni a Ferencváros otthonában, ezért örülök, hogy beugróként sikerült elvinnünk a három pontot, ez jó jel a csapat jövője szempontjából is. Helyenként jól játszottunk, jól védekeztünk és Bitsztritsányi Dávid révén akadt extra kapusteljesítmény is. Támadásban amikor kellett, higgadtak tudtunk maradni.

 
forrás: nemzetisport.hu, MTI, vizipolo.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA