A Vasas után másik fővárosi ellenfelét is megverte az OSC a bajnokságban

A Vasas és a KSI ellen is győzelemmel zárt a Genesys OSC-Újbuda az OB I-ben, a Bajnokok Ligájában pedig a Ferencváros látogat a Nyéki Imre Uszodába.

A Genesys OSC-Újbuda 9-7-re nyert az A-Híd VasasPlaket vendégeként a férfi vízilabda ob I alapszakaszában. A magyar válogatott Manhercz Krisztián négy góllal vette ki részét a fontos sikerből.

 

Pedig a Vasas kezdett jobban, 2-0-ra is vezettek már a hazaiak, de az OSC gyorsan visszajött a meccsbe, sőt, Vigvári Vince az első negyed utolsó másodperceiben a kapufát találta el, ekkor még elmaradt a fordítás.

 

A nagyszünetben 5-4-re ment a Vasas, de Manhercz főszereplésével és három góljával fordított, és 7-6-nál először vezetett a tavalyi ezüstérmes. Előnyét pedig meg is duplázta a lefújásig az OSC, Varga Dániel vezetésével először legyőzve a piros-kékeket.

 

E.ON OB I, 12. forduló:

 

A-Híd VasasPlaket - Genesys OSC-Újbuda 7-9 (2-2, 3-2, 1-3, 1-2)

 

Az OSC gólszerzői: Manhercz K. 4, Burián 2, Salamon, Dala, Angyal

 

A következő bajnoki körben egy másik fővárosi rivális, a KSI várt a második helyen álló újbudai gárdára, és az OSC magabiztosabban, hat góllal verte ellenfelét a Nyéki Imre Uszodában, hozva a kötelező győzelmet. Manhercz itt is csapata legeredményesebb játékosának bizonyult, 3 találattal zárta a Kondorosi úti összecsapást.

  

E.ON OB I, 13. forduló:

  

Genesys OSC-Újbuda - KSI SE 15-9 (3-2, 5-2, 4-3, 3-2)

  

Az OSC gólszerzői: Manhercz K. 3, Várnai 2, Csacsovszky E. 2, Burián 2, Vigvári Vince 2, Salamon, Dala, Szücs, Aranyi

 

Az OSC szerdán a Bajnokok Ligájában folytatja szereplését, ahol egy ugyancsak budapesti rivális, a Ferencváros lesz majd az ellenfele hazai pályán.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA