A vártnál nehezebben nyert a ZTE a MAFC ellen

A MAFC hiába nyerte meg az első negyedet 14 ponttal Zalaegerszegen, előnye nem volt elég, a ZTE fordított és nyert.

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I, ALAPSZAKASZ
ZALAKERÁMIA ZTE KK–MAFC 86–80 (16–30, 25–18, 23–16, 22–16)
Zalaegerszeg, 1000 néző. V: Györffy, Minár, Válé
 
ZTE: UBILLA 16/6, Norfleet 5/3, Benke Sz. 7, Szabó Zs. 8, J. Wright 5. Csere: MOHÁCSI 18/15, DRUNGILAS 23, Kis R. 4. Edző: Bencze Tamás
 
MAFC: Duvnjak 4, M. SMITH 18/12, MISEK 14/6, Kovács Ádám 11/3, Sihota 11/6. Csere: Poscic 8, Lakits 2, Polyák 12. Edző: Garai Péter

 
Az eredmény alakulása: 3. perc: 0–8. 8. p.: 10–20. 16. p.: 32–37. 21. p.: 41–51. 28. p.: 57–56. 38. p.: 79–73
Kipontozódott: Benke Sz. (32. p.)
 
Drungilas helyett Wright kezdett a ZTE-ben, a MAFC pedig alaposan begyújtotta a rakétákat: 0-8 állt az eredményjelzőn a második percben. Bencze Tamás időkérése után Mohácsi szerzett triplát, a hazaiak azonban több faultot szereztek, mint pontot; 3-10 volt az állás. Mohácsi újabb távolijával és Benke ziccerével zárkóztak a zalaiak, ám a fővárosiak nagyon elkapták a fonalat. Smith kétszer is trojkát hintett, a kék-fehérek pedig nem nagyon találták az ellenszerét a remek kinti dobásoknak. Az egykor Egerszegen pattogtató Kovács Ádám is belejött, hét pontig jutott az első negyedben, a különbség pedig egyre nőtt; köszönhetően annak, hogy a műegyetemisták ötből négyszer köszöntek be kintről. 30-16-os MAFC vezetésnél vonultak pihenőre a játékosok.

 
Benke 2+1-es akciójával csökkentette hátrányát a hazai csapat, egy nyolc-nullás rohanással öt pontra jöttek fel Mohácsiék, Ubilla hármasával úgy tűnt, még közelebb férkőzik a ZTE, ám a vendégek továbbra is jól játszottak. Lakits mint kés a vajon kígyózott át az egerszegi védelmen, mire válaszul Ubilla újra trojkát hintett. A félidő végére azonban megmaradt a hétpontos vendégvezetés, amiben a három triplánál járó Smith és a hibátlanul dobó Kovács Ádám vállaltak oroszlánrészt. Duvnjak az első félidő utolsó pillanataiban megsérült (a vállcsontja bedagadt), és végül a második játékrészben már nem tért vissza a pályára.
 
Úgy tűnt, ott folytatja a MAFC, ahol abbahagyta: Misek a sarokból köszönt be; azonban „felébredt” Ubilla és jobbnál jobb labdákkal szolgálta ki Drungilast. A jól működő 2-2-knek köszönhetően a litván center pontjaival már csak néhány egység volt a különbség. Sihota egy „sapkával” még megakadályozta, hogy átvegye a vezetést a ZTE, ám Mohácsi két távolijával már az Egerszeg járt előrébb. Ekkor azonban jöttek sorra a faultok, Polyák egymás után nyolcszor állhatott a büntetővonalra és egyszer sem hibázott. 64-64-el zárult a harmadik negyed.

 
Kerpel-Fronius sérülése miatt Kis Raul sokkal több játékpercet kapott, amit meg is hálált a fiatal játékos: Drungilasszal összejátszva szép ziccerrel fejezett be egy akciót, majd zsákolásánál talpra ugrott az egész csarnok. Mohácsi ötödik triplájánál már öttel vezetett a ZTE, ám Benke kipontozódása és Smith hármasa kicsit elkedvetlenítette a nézőket. Perceken át 77-73-at mutatott az eredményjelző, amikor a ziccerben levő Poscicot szépen szerelte Kis Raul, majd Drungilas gyönyörű mozdulattal, a levegőben úszva szerzett egy duplát. Sihota is hintett egy hármast, ám következett ismét a litván légiós, aki egy zsákolással tette fel az i-re a pontot. Nehezen, Csipkerózsika-álmából a második negyedben ébredve nyert a ZTE, mely összességében megérdemelten tartotta otthon a két pontot és továbbra is versenyben van a felsőházba jutásért.
 
MESTERMÉRLEG
Bencze Tamás: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, s ezt még magunknak is megnehezítettük. Ellenfelünk teher nélkül játszott, rajtunk viszont győzelmi kényszer volt. Elismerésem a fiúknak, értékes győzelmet értünk el.
 
Garai Péter: – A Kecskeméttel vívott mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is csak gratulálni tudok az ellenfélnek.

 
forrás: bb1.hu, nemzetisport.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA