A Szeged jutott egyről a kettőre

A Falco-meccs után is lendületben maradt a Lazics-legénység, és a MAFC súlyos vereséget szenvedett.

Naturtex-SZTE-Szedeák – MAFC 94–67 (25-18, 15-14, 28-11, 26-24)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 400 néző
V.: Benczur T., Török R., Gál J. (Farkas J.)

 

Szedeák: Boltics 12, Lilov 16/12, Csirics 17/6, Juhos 28/12, Sulovics 6/3. Csere: Révész 12, Lakosa -, Wirth 3, Vágvölgyi -, Meleg -, Bonifert -.

 

MAFC: Smith 12/3, Misek 8, Kovács Á. 21/6, Sihota 2, Poscic 15. Csere: Hardin 2, Lakits -, Pápai 3, Molnár Ma. 4, Molnár Má. -.

 

A feldobást a Szedeák nyerte, majd rögtön magukhoz is ragadták a kezdeményezést a hazaiak. Juhos talált be közelről, majd a vendégek rontott tripla kísérletére egy sikeres hárompontossal a szegedi Andrija Csirics válaszolt (5-0). A vendégek Kovács Ádám és Poscic vezetésével kezdték el a pontgyűjtést, azonban a Szedeáknál Csirics büntetői jelentették a biztos pontokat. A negyed közepén ismét elhúzott a szegedi csapat (19-10), időt is kértek a vendégek. Az első negyed végére hét pontra csökkent a hazai előny.

 

A második negyed első kosarát Matija Poscic révén a vendégek szerezték (25-20), azonban ezt követően majdnem négyperces pontínségük volt, mialatt a Szedeák hetet pakolt rá az első negyedben szerzettekre (32-22). Ezt követően alakult ki az eddigi legnagyobb különbség a csapatok között (34-22). Ismét a vendégek percei jöhettek a végén, ahogy az első 10 percben is: zárkózott a MAFC (38-30), azonban 20 másodperccel a nagyszünet előtt Lilov két büntetője ismét visszaállította a közte tízet, de Kovács Ádám még egy kétpontost "beakasztott".

 

Nagyon jól kezdte a második félidőt a Naturtex-SZTE-Szedeák csapata. A második negyed lefújását követően a vendégek kaptak egy technikait, így Lilov rögtön egy büntetővel indíthatta a harmadik negyed pontesőjét. Bő két és fél perc alatt megszórták a hazaiak a vendégeket, Csirics triplái ültek, így Garai 53-34-nél kért időt. Látható eredménye nem igazán lett ennek, így Andrija Csirics kétpontosa után először vezetett 20, egészen pontosan 21 ponttal a Naturtex (62-41), így a vendégek mester ismét időt kért soraik rendezésére. Kiváló védekezése okán a negyedet végül 25 pontos előnnyel zárták Csiricsék.

A szegedi henger tovább gurult a záró negyed elején is, Juhos távolija után, 8 perccel a vége előtt 31 pontra nőtt a csapatok közötti különbség (74-43). Ez a közel 30 egység járta már be az utolsó negyedet, amelyre csak az maradt meg kérdésnek, hogy mennyivel győz a Szedeák. A vége 94-67 lett, imponáló játékkal szerezte meg második győzelmét a Lazics-csapat.

 

Forray Gábor: - Gratulálok a csapatomnak. Az elmúlt hetek rossz szériában voltunk. Keményen dolgoztak a játékosok. Az első félidőben maradéktalanul megtudtuk valósítani, amire felkészültünk. A második félidőben figyelmetlenségekből kaptunk pontokat. Azt gondolom, hogy a tetemes előnyről a MAFC átvette a vezetést, de nem estünk pánikba. Még szorosabbra vettük a védekezésünket. Gratulálok a MAFC-nak.

 

Garay Péter: - Először is gratulálok a Kecskemétnek. Egyszer ez a rossz széria egyszer véget ér. Úgy éreztem, hogy volt egy pont ahol átfordulhatott volna a mérkőzés. Meglepett minket a pörgés. 64-60-nál rémületet láttam az arcokon. Itt egy kicsit megváltozott a játék képet, egy kicsit rutinosabban kellene kezelni az ilyen helyzeteket. Szerintem egy nagyon jó kemény mérkőzés volt. Sportszerű mérkőzésen a Kecskemét győzött.


forrás: bb1.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA