A MAFC újabb győzelmével már második a tabellán

Minden negyedet megnyerve aratott sima győzelmet a MAFC a miskolci MEAFC ellen. Ezzel és a Veszprém vereségével az újbudaiak feljöttek a férfi kosárlabda NB I B Piros csoportjának második helyére.

A MAFC a végül hét sikeres hárompontosig jutó, 28 ponttal záró kanadai Richmond vezérletével fokozatosan növelték előnyüket a Gabányi László Sportcsarnokban megrendezésre került bajnokin, az utolsó negyedben pedig simává tették sikerüket.

 

A fiatal miskolciak tartották magukat az utolsó percekig, de ekkor Hencsey Tamás csapatának rutinja minden eldöntött. A MAFC két fontos rangadó után így a "kötelezőt" is behúzta hazai pályán, miközben a Veszprém otthon kapott ki a listavezető Nyíregyháza ellen, így az újbudai gárda előzni tudott a dobogón és már második.

 

MAFC – MEAFC-Miskolc 104-75 (24-20, 25-20, 22-18, 33-17)

 

MAFC: Richmond 28/21, Tóth P. 18/9, Bordács 15, Katona 12/6, Lakits 11, Harazin 7, Bartha 4, Polgárdy 3, Németh B. T. 2, Herló 2, Csapai 2.

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez! Azt hiszem, hogy a játék minden elemében jobbnak bizonyultunk a mai mérkőzésen és ezáltal megérdemelt a győzelmünk. Megint voltak olyan percek, amikor a csapat elhitte, hogy ez már elég és kiengedtünk, illetve közel engedtük magunkhoz a Miskolcot, de aztán rendezni tudtuk a sorokat, és a végére egy nagy arányú győzelmet sikerült szereznünk. A MEAFC-nak sok sikert kívánok a továbbiakban! (bball1.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA