A MAFC még mindig Budapest élén: Megvan a bronzérem - videó

A MAFC férfi kosárlabda-csapata bronzéremmel zárta az NB I B Piros csoportjának küzdelmeit, miután a harmadik helyért zajló párharc harmadik meccsén legyőzte a Vasas Akadémiát a Gabányi László Sportcsarnokban.

A bronzérem három meccs után dőlt el: bár a hazai visszavágóján egyenlített a Vasas, a MAFC a Gabányiban bebiztosította dobogós helyezését és továbbra is az újbudai a főváros elsőszámú csapata férfi kosárlabdában. 

 

A például lepattanózásban és büntetőzésben is ellenfele fölé növő MAFC Tóth Péter kiemelkedő játékával és 34 pontjával verte a Vasast a Hauszmann Alajos utcában, így megszerezte a harmadik helyet. 

 

Férfi kosárlabda NB I B, Piros csoport, a 3. helyért:

 

MAFC - Vasas Akadémia 82-69 (22-19, 21-13, 16-23, 23-14)

 

A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 34/15, Misek 12, Bordács, Kovács Á., Lakits 8-8

 

A párharc végeredménye: 2-1 a MAFC javára.

  

Garai Péter (MAFC): - Szeretnék gratulálni az egész csapatnak az éves munkájához.

 

Nagyon örülök, hogy továbbra is megtartottuk Budapesten vezető szerepünket, egy olyan csapattal a legjobb helyezést értük el, ahol nincsen külföldi játékos. Korlátozott lehetőségeink ellenére is be tudtuk bizonyítani, hogy a zömmel MAFC-os nevelésű játékosok, illetve akik azonnal beilleszkedtek ebbe a légkörbe, csapatként működnek, és az egyik legjobb eredményt értük el velük.

 

Kis hiányérzetünk van, hogy nem tudtunk döntőt játszani. Azt gondolom, hogy talpra álltunk és bebizonyítottuk, hogy három nagyon komoly mérkőzésen le tudtuk győzni a Vasast, aki nagyon szépen küzdött és méltó ellenfél volt ebben a párharcban. Gratulálok nekik is. Jövőre nagy munka vár ránk. Szeretnénk megtartani továbbra is -ugyanezekkel a feltételekkel - ugyanezt a szerepünket az NB I-ben. A budapesti kosárlabdázás élén szeretnénk maradni, és mindenképpen szükség van egy olyan utánpótlásra, akikkel újra visszanyeri a klub régi fényét és abból továbbra is tud építkezni. És akkor újra lehet egy nagy MAFC.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA