A MAFC az oroszlánbarlangban nyert rangadót

A 6. fordulóig veretlen Oroszlány otthonában gyűjtött be nagyon fontos két pontot a MAFC férfi kosárlabda-csapata az NB I B Piros csoportjában.

A 31 pontos Washington vezetésével gyűjtött be rendkívül fontos pontokat a MAFC, amely nem játszott ugyan hibátlanul, de összességében szinte végig kézben tartotta a szoros találkozót, köszönhetően elsősorban az első és a harmadik negyed játékának. 

 

A nyáron igazolt Washington tökéletesen dobta a büntetőket, 67 százalékos pontossággal a triplákat és 7 lepattanót is szerzett, elévülhetetlen érdemei voltak tehát a győzelemben. Misek 17 ponttal, Garamvölgyi 9, Bordács pedig 8 lepattanóval járult hozzá a 75-69-es sikerhez. 

 

6 forduló után a MAFC 5 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella harmadik helyén áll a Veszprém és az Oroszlány mögött. 

 

NB I B, Piros csoport, 6. forduló:

 

OSE Lions - MAFC 69-75 (15-20, 21-19, 13-19, 20-17)

 

A MAFC pontszerzői: Washington 31/6, Misek 17, Katona B. 7, Bordács 6, Garamvölgyi 5, Lakits 4, Csapai 3, Lakosa 2

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Szeretnék gratulálni a csapatomnak a győzelemhez! Igazi harcos mérkőzés volt, igazi rangadó. Nem lehet azt mondani, hogy ez egy szép kosárlabda volt, igazi férfias csata volt. Sikerült megvalósítanunk azokat a dolgokat - legfőképpen védekezésben -, amiket elterveztünk és azt gondolom, hogy összességében mi uraltuk a mérkőzést. A végén néhány saját hibával - ami elkerülhető lett volna - nyílttá tettük a mérkőzést, de végül is szerencsére nyerni tudtunk. Sok sikert kívánok az Oroszlánynak a továbbiakban! (hunbasket.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA