A MAC sima sikerrel egyenlített a döntőben

A MAC Budapest jégkorongcsapata 3–0-ra nyert a Tüskecsarnokban a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen a Mol Liga döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1–1-re alakította a párharc állását.

JÉGKORONG MOL LIGA
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
MAC BUDAPEST–DVTK-JEGESMEDVÉK 3–0 (2–0, 1–0, 0–0)
Tüskecsarnok, 1520 néző. V: Babic, Haszonits, Soós, Muzsik
 
MAC: BÁLIZS – Escobedo, KOVÁCS B. 1 – Pozsgai, Olson – VOKLA, Ruikka – Mestyán (1), Bödök – Nagy G., Booras (1), Nikiforov (1) – JUBINVILLE (2), Nagy K., TERBÓCS 1 – Könczei, KOVÁCS CS., SOMOGYI 1 – Keresztury, Roczanov, Tóth R. Edző: Majoross Gergely
 
DVTK: Adorján – Láda B., Leppänen – Gőz, Vojtkó – Joe, Tuominen – Laczkó – Pavuk, Galanisz, Magosi B. – Miskolczi, Hajós, Tóth A. – Sakaris, Johnston, Toulmin – Sági, Ritó, Popovics – Szopos. Edző: Doug Bradley

 
Kiállítások: 18 perc, ill. 6 perc+végleges fegyelmi (Magosi B.)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

 
A mérkőzést aktívan kezdték a csapatok, a két együttes közül a Jegesmedvék vezettek veszélyesebb akciókat. Az első komolyabb lehetőség Toulmin előtt adódott, aki egy kapu mögüli passzt válthatott volna gólra, de Bálizs védett. A harmad közepén túlzottan belelendült a támadásba a vendégcsapat, ugyanis Booras korongot szerzett és kiugratta Somogyit, aki zavartalanul vezethette Adorjánra a korongot, a szólóval pedig élt (1-0). A MAC egy perccel később növelte előnyét, egy kontratámadás során Jubinville passzát Terbócs lőtte be egy szép csel után fonákkal (2-0). A harmad hátralévő részét megnyomta a DVTK, hajtott a szépítésért. A 16. percben Bálizs eladta Magosinak a korongot a saját kapuja mögött, hibáját egy hatalmas bravúrral tette jóvá. A miskolci nyomás kétszer is emberelőnnyé érett, előbb Escobedo, majd pedig Kovács Bronson kapott kiállítást, utóbbi büntetése átnyúlt a következő játékrészre.

 
A második harmad másfél percnyi DVTK-emberelőnnyel indult, hiába, a vendégek nem tudtak kialakítani érdemi helyzetet. A 24. percben fordult a kocka, MAC-előny következett. A budapestiek éltek a lehetőséggel, Adorján hiába mutatott be több bravúrt is, Kovács Bronson közelről belőtte a Jubinville próbálkozása utáni kipattanót (3-0). A gól után nem sokkal páros büntetést osztottak ki a játékvezetők, majd pedig Booras távozott testre ütésért, a harmadik Jegesmedvék-előny is kihasználatlan maradt. A meccs közepén Toulmin látványos ütközést osztott ki Escobedónak Bálizs kapuja mögött, a MAC-játékosnak lerepült a sisakja. A 32. percben Terbócs, 5 percre rá pedig Somogyi ült ki a büntetőpadra, mindkét hátrányt kibekkelte Bálizs vezetésével a hazai együttes.

 
A záró húsz percben a Jegesmedvék hajtottak a szépítésért. A harmad közepén Escobedo szabálytalanságával eljött a hatodik miskolci emberelőny, hiába álltak fel 5 a 4 ellen, nem éltek vele, Bálizs továbbra is hibátlan maradt. A Jegesmedvék az utolsó percig küzdöttek a becsületükért, eredménytelenül, bár 5 perccel a vége előtt Bálizs majdnem összehozott egy öngólt. A mérkőzés tömegjelenettel ért véget.

 
A MAC 3-0-ra győzött, ezzel 1-1-re módosította a MOL Liga-döntő állását. A csapatok szombaton Miskolcon újra összemérik az erejüket.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Nem nyugodtam meg a harmadik gól után sem, viszont a második harmadban „megérkeztünk", onnantól úgy hokiztunk, ahogy szeretnénk. Nem számítottam rá, hogy ilyen görcsösek leszünk a döntőben, hogy ilyen túlzóan akarunk – a győzelem talán ezt feloldja, és könnyebb dolgunk lesz mostantól. A rájátszásban mindegy a különbség, a győzelem az győzelem, de én a finálé eddigi hat harmadából majd' négyig úgy éreztem, hogy kicsit bénultan játszunk.
 
Doug Bradley: – „Üldöznünk” kellett a meccset. Kétszer is abból kaptunk gólt, hogy eladtuk a korongot, és utána a MAC emberelőnyből is betalált, mi pedig nem. Össze kell szednünk magunkat, videózni és kicsit módosítani a játékunkon. A gólkülönbség mindegy, a vereség az vereség – az jobban fáj, hogy a sok emberelőnyünkből sem tudtunk betalálni.
 
forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA