A MAC nyerte meg a döntő „visszavágóját”

A jégkorong Mol Liga rangadóján a MAC egy utolsó percben szerzett góllal 4–3-ra legyőzte a címvédő DVTK-t a bajnoki döntő „visszavágóján”.

MAC BUDAPEST–DVTK-JEGESMEDVÉK 4–3 (1–1, 2–0, 1–2)
Tüskecsarnok, 597 néző. V: Rencz, Nagy A., Kis-Király, Juhász G.

 
MAC: Arany G. – Lakatos, Kovács B., Vokla, Pozsgai, Mestyán – Ruikka, Tóth G., Bödök 1, NAGY K. 1 (1), Terbócs (1) – Könczei (1), Nagy G. 1, SOMOGYI 1 (1), Kovács Cs., Day Chief (2) – Jubinville, Tóth R., Roczanov, Keresztury, Silló. Edző: Majoross Gergely

 
DVTK: Adorján – Láda B. 1 (1), LEPPÄNEN 1, Gőz, Vojtkó, Cianfrini – Laczkó, Bernáth, Albert, Pavuk (1), Galanisz 1 – Magosi B. (1), Miskolczi, Hajós, Tóth A., Sági – Johnston, Sakaris, Popovics, Karda, Szopos. Edző: Doug Bradley
Fegyelmi büntetés: 10 perc fegyelmi (Nagy K.)

 

A házigazda a 7. percben szerezte meg a vezetést Somogyi Balázs góljával, de Láda Balázs még az első harmadban egyenlített (1–1).

 

A második felvonásban Bödök Bence és Nagy Gergő révén kétgólos előnybe került a fővárosi együttes (3–1), majd a záró játékrészben csupán tíz másodperc után Galanisz Nikandrosz szépített, az 56. percben pedig Jarko Leppänen egyenlített (3–3).

 

Amikor már úgy tűnt, hosszabbításra kerül sor, jött Nagy Krisztián és a kapu torkából bekotorta a korongot – 25 másodperccel a vége előtt (4–3).

 

MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Az előző mérkőzést követően sokat foglalkoztunk a betegeskedő helyzetkihasználásunkkal, ez a munkák most beérett. Összességében nem vagyok elragadtatva a teljesítményünktől, de lélektanilag iszonyatosan fontos volt a győzelem.

 
Doug Bradley: – Csalódott vagyok a mutatott játékunk miatt, egyáltalán nem tudtunk irányítani. Ennek ellenére sikerült ledolgoznunk kétgólos hátrányunkat, kár, hogy egy buta szabálytalanság miatt végül pont nélkül kellett távoznunk.

 

forrás: nemzetisport.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA