A MAC lesz a címvédő ellenfele a döntőben

A címvédő és alapszakaszelső DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest játssza a döntőt a jégkorong Mol Ligában, miután mindkét csapat sikerrel vette az elődöntő 5. felvonását. A fővárosiak a Debrecennel vívott első harmad közepén eldöntötték a mérkőzést, egyben a továbbjutást is.

JÉGKORONG MOL LIGA
ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉSEK
MAC BUDAPEST–DEBRECENI HK 5–1 (2–0, 2–1, 1–0)
Tüskecsarnok, 630 néző. V: Kincses, Kókai, Nagy A., Soltész
 
MAC: Bálizs – Escobedo (1), Kovács B. 1 – Mestyán (1), Pozsgai 1 (1) – Ruikka, Vokla – Bödök –Jubinville 1 (1), Booras 1, Nikiforov (1) – Nagy G. (1), Nagy K., Keresztury – Könczei 1, Kovács Cs., Somogyi (1) – Tóth R., Roczanov, Terbócs – Silló. Edző: Majoross Gergely
 
DEBRECEN: Pleszkán – Bezrukov, Szagyikov – Hetényi P., Dudás – Győrfy, Wéber – Saluga, Piszkunov, Schultz 1 – Németh A., Brown, Hári N. – Vincze P. T., Godó, Molnár D. – Szokolov, Berta, Jancsó. Edző: Jason Morgan

 
Fegyelmi büntetés: 10 perc fegyelmi (Bezrukov)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1 a MAC javára
 
A meccset a párharc lezárásáért küzdő MAC kezdte aktívabban, a 6. percben nagyon közel járt a vezetés megszerzéséhez, ám a Pleszkán a gólvonalon védett. Két perccel később Kovács Csaba szabálytalankodott, ez megtörte a budapestiek lendületét, viszont a kiegészülés után újra a kék-fehérek domináltak. A nyomás a 12. percben góllá érett, Könczei Áron talált be közelről a Somogyi Balázs lövése utáni kipattanónál (1-0). Egy percen belül újra gólt kaptak a debreceniek, Booras közelről vette be Pleszkán kapuját (2-0). A harmad végén Dudas testre ütésért kapott büntetést.

 
A MAC emberelőnyéből 35 másodperc áthúzódott a második játékrészre. A hazaiak éltek a lehetőséggel, 8 másodperccel a korongbedobás után Jubinville belőtte a 3. kék-fehér gólt (3-0). A folytatásban a MAC teret adott a DHK-nak, Bálizsnak is akadt bőven dolga. A 28. percben szépítettek a vendégek, Schultz fejezett be sikerrel egy akciót (3-1). A debreceniek nem reménykedhettek sokáig a felzárkózásban, Pozsgai Tamás 4 a 4 elleni játék során hatalmas gólt vágott Pleszkán kapujába (4-1). Nem sokkal később Hári fogásánál Bezrukov 10 perces fegyelmit kapott sportszerűtlen magatartásért.

 
A záró húsz perc elején Vincze Péter Tamás palánkra lökte Escobedót, amiért 2 perces büntetést kapott, ám nem került előnybe a MAC, ugyanis Booras is büntetést kapott korongkilövésért. Egy perccel később viszont létszámfölénybe kerültek a hazaiak, miután Brown szabálytalankodott. A harmad felénél a DHK-nak több nagy lehetősége volt, Bálizs rendre védett. Nem sokra rá elcserélte magát a budapesti együttes, viszont a debreceniek emerelőnyben sem tudtak felzárkózni. Kovács Bronson Zoltán 32 másodperccel a vége előtt beállította az 5-1-es végeredményt.

 
A MAC ezzel 4-1-re megnyerte a párharcot és akárcsak 2016-ban, most is DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest döntőt rendeznek a MOL Ligában.
 
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: – Az előző meccsen kaptunk egy jókor jött pofont, amire remekül reagáltunk, most többé-kevésbé végig jól játszottunk. Fáradt Debrecen jutott nekünk: az első három meccsen nem túl jó játékkal és nem teljes erőbedobással is nyerni tudtunk, a negyediken ez nem volt elég, de ezzel az utolsó meccsel elégedett voltam. Összejött az a döntő, amire mindenki várt – most jöhet az igazság pillanata.
 
Jason Morgan: – Kemény meccs és párharc volt. Sajnos meglátszott rajtunk, hogy kevesen vagyunk, gyűltek a sérülések és a fáradtság is. Nem is játszottunk igazán jól, eléggé kiegyenysúlyozottan. Időszakosan megvoltak a helyzeteink, ám nem tudtunk kellő nyomást helyezni a MAC-ra, amelynek nagyon mély a kerete, ezt főleg a támadóknál nem tudtuk ellensúlyozni. Ha mindenki bevethető lett volna, talán szorosabban alakulnak a meccsek, de a MAC jobb csapat, az egyik legjobb a mezőnyben.

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu, mti.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA