A MAC Budapest hatot lőtt az Újpestnek

A MAC Budapest idegenben 6–2-re megverte az Újpestet a jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházában.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
KÖZÉPSZAKASZ
FELSŐHÁZ
ÚJPEST–MAC BUDAPEST 2–6 (0–0, 1–4, 1–2)
Megyeri út, 607 néző. V: Varjú, Kókai, Soltész, Váczi


UTE: Sila – Huba, Kiss D. – Hegyi Á., Varga A. – Kovács A., Nagy N. – Kiss R., Pichler – Benk, Caládi 1, Kovács Cs. – Frolík 1, Ropret, Sikorcin – Nemes (1), Pápa (1), Sági – Dósa, Schmál, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán


MAC: Bálizs – Pozsgai, MacAulay 1 (1) – Dudás 1 (3), Cunningham 1 (1) – Garát, Kovács B. 1 – Tóth Gergely, Vokla – Dansereau (1), Mansson (2), Klempa – Bodó 1 (1), Brown 1 (1), B. Orban – Terbócs, Nagy K., Somogyi – Tóth Richárd, Majoross B., Keresztury. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 10, ill. 6 perc

 

A mérkőzés első harmada a kapusokról szólt: Arany Gergely 13, Ales Sila 9 lövést védett. A gólcsend a 27. percben tört meg, amikor a MAC Jesse Dudás révén gólra váltotta a 2. emberelőnyét. Az UTE másfél perc múlva 5 a 4 ellen játszhatott, a lehetőséggel Erik Caládi révén éltek a lila-fehérek. Nem tartott sokáig a hazai öröm, alig 1 perc múlva Kovács Bronson találatával újra vezettek a vendégek, 2 percben belül pedig Chris Bodó kétgólosra növelte a MAC előnyét. A meccs eldőlni látszott, amikor a 37. percben egy 4 a 4 elleni szituáció során Wesley Cunningham meglőtte a vendégek 4. gólját. Az UTE reményeit Martin Frolík visszahozta a 46. percben, de alig több mint 1 percre rá a vendégek egy újabb légiósa, Jared Brown iratkozott fel a gólszerzők közé. A záró harmad felénél Scott MacAulay beállította a 6-2-es végeredményt, a találat után Ales Sila helyét Sági Máté vette át az újpesti kapuban, aki hibátlanul látta el feladatát.

 

MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – A védekezésünk továbbra sem klappol: az első harmadban egyszerűen játszottunk, ahogy kell, a másodiktól viszont megint túlkomplikáltuk. Egyre közeledik a rájátszás, minden játékosomnak meg kell értenie: az agresszív védekezés és az egyszerű játék az alapja mindennek!

 
Majoross Gergely: – Újvárosban is jól játszottunk a vereségünk dacára, és most ott folytattuk, ahol abbahagytuk: jól kezdtünk, s uraltuk a játékot, függetlenül attól, hogy az első harmadban még nem találtunk be. A másodikban már megjöttek a gólok is, továbbá örömteli, hogy biztos vezetésünk tudatában is végig tartani tudtuk a jó játékunkat.

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA