A kupagyőzelmet követően is maradt még a fiúkban

A tabella második helyén álló, a Magyar Kupát múlt hétvégén elhódító MAC Székesfehérváron győzött, így maradt esélye az alapszakasz megnyerésére.

FEHÉRVÁRI TITÁNOK–MAC BUDAPEST 2–4 (1–0, 1–2, 0–2)
Székesfehérvár, 310 néző. V: Babic, Kincses, Váczi, Soós

 
FEHÉRVÁR: SCOLA – KROGH 1, Szabó D. – Láday, Imre – Szaller, Reiter A. – Korbuly, Takács B. – Pillók, Shupe (1), Just – HAMVAI 1, Mazzag (1), Kocsis F. – Szász, Sofron Á., Balogh B. – Szabó B., Erdei (1), Tóth R. Edző: Kóger István

 
MAC: Bálizs – Pozsgai, Olson – ESCOBEDO 1, Kovács B. Z. – VOKLA 1, Ruikka – Mestyán, Silló – Somogyi, Booras (1), Jubinville (1) – NAGY G. 2, NAGY K. (2), Terbócs – Nikiforov, Könczei, KOVÁCS CS. – Keresztury, Roczanov, Bödök. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 6, illetve 4 perc

 

A friss kupagyőztes MAC Budapestnek nem sok pihenő jutott. A szombati diadal után két nappal már Fehérváron volt jelenése Majoross Gergely együttesének. Január elején egyszer már összecsaptak a felek az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, akkor egy sokáig emlékezetes és fordulatos mérkőzésen a Titánok 5-4-re nyertek. Azon a mérkőzésen 7 perc után már három góllal vezettek a fővárosaik, ezt észben tartva energikusan kezdett a Fehérvár és nem hagyta, hogy előnyhöz jussanak a látogatók. A hazai kapuban Scola biztosan állt a lábán, előbb a Bálizs által indított Nagy Gergő helyzetét, majd Jubinville lövését is védte, míg a másik oldalon Pillók veszélyeztetett. A Titánok első sora remekül működött, több veszélyes kontrát is vezettek Justék. Ezek a 10. percre hoztak eredményt: Just lépett ki, tökéletes passzt adott a támadást kísérő Kroghnak, aki a hálóba lőtt (1-0). A gól után azonnal reagáltak a fővárosiak és átvették a játék irányítását. Előbb Jubinville közelijét védte kivetődve Scola, majd Keresztury kiugrását is hatástalanította a Fehérvár kapusa. A hazai kontrákban is volt fantázia, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, nem unatkoztak a szurkolók. A harmad végére Terbócs helyzete jutott, de az eredmény nem változott.

 
A középső harmad elejét nagyon megnyomta a MAC és úgy tűnt, egy lövés után Scola mögé került a játékszer. A játékvezetők videóztak, végül úgy ítélték meg, hogy nem haladt át a korong a gólvonalon. A 22. percben aztán már nem volt kérdés, Nagy Krisztián passzát Nagy Gergő a kapuba vágta (1-1). Kis híján azonnal válaszoltak a hazaiak; Shupe és Pillók ugrottak ki, de végül lövés sem lett az akcióból. A 27. percig bírták a csapatok kiállítás nélkül. Ekkor Láday ült ki két percre, de a hazaiak kivédekezték az emberhátrányt. A másik oldalon Nagy Krisztián mehetett a büntetőpadra. Éppen kiegészültek a vendégek, amikor újra vezetést szerzett a házigazda; a kapu mögül Mazzag passzolt Hamvaihoz, aki közelről nem hibázott (2-1). A gól után Nagy Krisztián szúrt oda Scolának, mehetett is vissza a büntetőpadra. A Fehérvár nem tudta növelni előnyét és ezt megbüntették a fővárosaik. A 35. percben, kulcsszituációban elcsúszott a hazai bekk, Vokla köszönte szépen és kiegyenlített (2-2). A végére Krogh kétperces büntetése maradt, de újabb gól nem esett, a döntés az utolsó játékrészre maradt.

 
A második harmad jó része MAC-fölényben telt és maradt a vendégek lendületéből a záró felvonásra is. Scola azonban sokáig állta a sarat. Egészen az 50. percig, amikor Escobedo húzott befelé és mivel senki sem támadta, a hálóba lőtt (2-3). Először vezetett a mérkőzésen a friss kupagyőztes, de korántsem érdemtelenül. A gól után emberelőnybe került a Majoross-csapat, ám ekkor még nem tudta eldönteni a mérkőzést. Ami nem ment fórban, az ment öt az öt ellen. Az 53. percben Nagy Gergő letámadott, korongot szerzett és gólra váltotta a ziccert (2-4). Idő még volt bőven, de a negyedik vendéggól érezhetően lezárta az összecsapást. Másfél perccel a vége előtt Kóger István időt kért, kapusát is lehívta. A végére még egy Krogh-helyzet maradt, amit Bálizs védett. A MAC Budapest a kupadöntő utáni első meccsén érezhetően nem volt olyan éles, de így is győzött Székesfehérváron és tovább küzdhet az alapszakasz első helyéért. A Titánok sem lehetnek szomorúak, hiszen nagy csatára késztették a kupagyőztest és a HK Beograd vereségével a rájátszás helyük is biztossá vált.

 

MESTERMÉRLEG
Kóger István: – Nagyon jó meccset játszottunk a nálunk azért sokkal erősebb MAC ellen. Sok pozitívuma volt a mérkőzésnek számunkra, és ezekre lehet építkezni, az emberhátrányos szituációkat kivédekeztük, viszont nekünk előnyből sikerült gólt lőnünk. Végiggondolva a kapott góljainkat, és a nagy hibáinkat nem nézem, akkor ez egy kiegyenlített eredmény is lehetett volna, bár ezzel a 2–4-el is elégedett lehetek. Próbáljuk a pozitívumokat kiszűrni belőle, és a hibákat kijavítani.

 
Majoross Gergely: – Kicsit úgy kezdtünk, ahogy számítottam rá, érzelmileg kissé laposak voltunk. Euforikus hangulatból érkeztünk egy alapszakaszbeli mérkőzésre, amely nem is bírt óriási téttel. Ennek megfelelően az első harmadban szétesően játszottunk, ám a csapat nagy erőssége, hogy ezen tudtunk változatni, és a második, valamint a harmadik harmadban egészen jó játékot produkáltunk. Nyilván lehettünk volna élesebbek, de örülök annak, hogy ilyen különbséggel is tudtunk nyerni.

 

forrás: nemzetisport.hu, jegkorongblog.hu

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA