A dobogóra törő MAFC a második meccsét is behúzta a Gabányiban

Kettőből kettő már a MAFC hazai mérlege: az újbudai férfi kosárlabda NB I B-s gárda egyik közvetlen riválisát, a BKG-t győzte le, így fellépett a negyedik helyre.

Az első két negyed alapján simább meccs is várhatott volna a MAFC-ra, hiszen Hencsey Tamás csapata biztosan vezetett, ám a szigetszentmiklósiak teljesen más hozzáállással és eredményeséggel jöttek vissza a pályára a nagyszünet után.

 

A vendégek az utolsó játékrész előtt vezettek is, ám a remek formában lévő Tóth Péter vezette MAFC ismét a kezébe vette az irányítást, miközben a BKG a fontos pillanatokban nem dobott olyan biztos kézzel, mint az újbudaiak.

 

A MAFC hárompontos sikerével meg is előzte a tabellán riválisát, már negyedik a Hencsey-csapat az NB I B Piros csoportjában, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva.

 

Hencsey Tamás (MAFC): - Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. A BKG egy kellemetlen kosárlabdát játszó csapat, akár támadásról, akár védekezésről beszélünk. A nagy öröm számomra az, hogy az első olyan mérkőzés volt, amit megnyertünk, mondhatom azt, hogy jó védekezéssel. Az első negyedben különösen jól működött a védekezésünk, illetve az utolsó negyedben szintén. Tudtuk uralni a palánkok alatti területet. Huszonegy támadólepattanót szedtünk. Azt hiszem, hogy ez döntő volt a mérkőzés során. Egy jó BKG-t sikerült legyőznünk és remélem, hogy elindultunk egy úton, ami abszolút pozitív. Számomra a védekezés a legfontosabb és ebben pozitívumokat láttam. Még egyszer gratulálok a srácoknak, az ellenfélnek pedig további sikereket kívánok a folytatásra.

 

MAFC - BKG-Prima SE 80 - 77 (28-21, 18-16, 12-25, 22-15)

 

A MAFC legjobb dobói: Tóth P. 13, Richmond 11, Harazin 9

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA