A BEAC bejutott a Magyar Kupa legjobb 8 csapata közé - videó

A mérkőzést végig kézben tartva győzött 79-69-re az ELTE-BEAC Újbuda a TFSE-MTK ellen a női kosárlabda NB I-ben, ezzel biztosítva helyét a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. 

A hazaiak kezdték jobban a találkozót és tízpontos előnyre tettek szert a Gabányi László Sportcsarnokban. A nagyszünet után ugyan magukra találtak a vendégek (döntetlenre hozták a harmadik és az utolsó játékrészt is), de közelebb nem tudtak férkőzni Balogh Judit csapatához, amelyet még megszorítani sem tudtak.

  

Az újbudaiak magyar válogatott játékosa, Merész Beatrix bizonyult a mezőny legjobbjának 29 ponttal.

  

A 79-69-es győzelem azt is jelenti, hogy az alapszakasz felénél a legjobb nyolc között zárt a BEAC, kvalifikálva ezzel magát a Magyar Kupa nyolcas döntőjének mezőnyébe.

  

ELTE-BEAC Újbuda - TFSE-MTK 79-69 (26-19, 19-16, 18-18, 16-16)

  

BEAC: Koch 3/3, Czank 12/3, Boros B. 2, Mérész 29/6, Barnai J. 15

 

Cserék: Joseph 2, Ivanova 9/6, Orosz, Boros J. 7/3, Zsámár

  

Balogh Judit (BEAC): - Nem készültünk erre a mérkőzésre külön, mert az elmúlt két találkozó után úgy éreztem, hogy csak magunkkal kell foglalkoznunk. Buttás Pali bácsit is bevonva a csapat életébe, egészen nagy pálfordulás következett be a héten. Az a baj, hogy nem tudom, mitől játszanak nagyon jól és mitől nagyon rosszul – ha tudnám, nagyon jó edző lennék. Valóban próbáltuk titkolni a meccs tétjét, de nyilván nem ostobák a játékosok, ők is látják a tabellát. De ma tényleg mindenki, egytől egyig, akár a pályán volt, akár a padon, nagyon akarta ezt a győzelmet, és ez az egész heti munkájukon is meglátszott. Soha nem szoktam megdicsérni őket, mert akkor rögtön nem úgy megy, ahogy azt szeretnénk – de most nem tehetem, hogy nem dicsérem meg őket. Úgyhogy most jár nekik a dicséret, azzal a feltéttellel, hogy mostantól már nem is érvényes! (beac.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA