A 100 százalékos OSC a címvédő Fradi legyőzésével az élre állt

Az A-Híd OSC-Újbuda nyerte a 100 százalékos csapatok csatáját a férfi vízilabda ob I középszakaszának 4. fordulójában: az újbudai együttes szerdán 9-7-re győzött a címvédő Ferencváros vendégeként.

A mostani idényben az élvonalban mindeddig mindkét gárda megnyerte minden mérkőzését.

 

Az első két negyed alapján úgy tűnt, Varga Zsolt bajnok és kupagyőztes együttese folytatja jó sorozatát, hiszen a nagyszünetben két góllal vezetett.

 

A Vad Lajos által irányított OSC azonban ezt követően egy 4-0-s rohammal a maga javára fordította az összecsapást, s a hajrában megőrizte előnyét. A fordulatot az újbudai kapuban ezúttal Mitrovics helyett lehetőséget kapó Lévai Márton bravúrja hozta meg: a tavaly nyáron igazolt hálóőr Varga Dénes büntetőjét hárította a harmadik negyedben, 5-4-s ferencvárosi vezetésnél. Az OSC ezután egyenlített, majd fordított is, de a negyedik játékrészt is megnyerte 3-2-re, a mérkőzést pedig 9-7-re.

 

FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd-OSC-Újbuda 7-9 (2-1, 3-2, 0-3, 2-3)

 

Gólszerzők: Német, Vámos, Kállay, Varga Dénes, Gór-Nagy, Younger, Nikics, ill. Kovács G. 2, Bundschuh, Erdélyi, Manhercz, Tóth M., Brguljan, Ubovics, Randelovics

 

Varga Zsolt (FTC):Hullámzó találkozó volt hatalmas küzdelemmel. Mint általában a nagy mérkőzéseket, ezt is nüanszok döntötték el. Az a csapat szokott nyerni, amelyik kevesebbet hibázik, ezúttal ez nem a mi együttesünk volt. Önmagunkhoz képest is több hibát követtünk el, ezeket pedig nagyon jól kihasználta az OSC.

 

Vad Lajos (OSC):Borzasztóan kemény csata volt, azonos feltételekkel. Nagyon megszenvedtünk a győzelemért, de bátran mondhatom, az egyik nagy sikerünk az idényben, hogy nyerni tudtunk a Ferencváros otthonában. Nem elégszünk meg ennyivel, ugyanolyan alázatosan dolgozunk a folytatásban is, mint eddig tettük. (Nemzeti Sport)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA